Roodlof-walnoten salade met risotto en lijnzaadcracker crumble
5 (100%) 1 vote[s]

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een Roodlof-walnoten salade met risotto en lijnzaadcracker crumble.

Ingrediënten
Voor 2 personen
0,5 st biologisch groentebouillontablet
1 biologische rode ui
130 g biologische risotto
50 g biologische walnoten
1 biologische lijnzaadcracker
0,5 st biologische Romaanse sla
1 biologische appel
200 g biologische wortels
2 st biologische roodlof
2 st biologische knoflookteen
500 ml water
1 el bakolie
1 el mosterd
2 el citroensap
2 el olijfolie extra vierge
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontabletje hierin op. Pel en snipper de ui. Was de risotto in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit op een middelhoog vuur de bakolie in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui gedurende 2 minuten. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de risotto totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Breek de lijnzaadcracker in kleine stukjes.
  4. Was en snijd de Romaanse sla in dunne repen. Was en snijd de appel in kleine luciferreepjes. Schil en rasp de wortels. Haal de blaadjes van de roodlof en snijd eventueel in de lengte in stroken. Hussel alles door elkaar.
  5. Maak een dressing door de mosterd los te roeren met citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Schenk de dressing over de salade en garneer met de geroosterde walnoten en lijnzaadcracker crumble. Serveer de risotto met ernaast de roodlof-walnoten salade.
Tip: Het is ook erg lekker om de roodlof op een laag vuur te karamelliseren. De kleur wordt dan wel wat ‘fletser’.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Roodlof-walnoten salade met risotto en lijnzaadcracker crumble
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!