Saffraan-lasagne van geroosterde groente
ZTRDG

Saffraan-lasagne van geroosterde groente

zaterdag 09 september 2017
Deze bijzondere lasagne is een welkome vegetarische variant. Geen zware, dikke sauzen en vullingen, maar fris en smaakvol door de geroosterde groenten en de zelfgemaakte saffraan-pastabladen. Het recept van ZTRDG vind je hier!

Wat heb je nodig voor de lasagne?
Voor de pasta
500 g harde bloem (te koop bij delicatessenwinkel) of gewone bloem
4 eieren
2 el olijfolie
snufje zout
0,2 g saffraan

Voor de groente
1 doosje cherrytomaten (rood en/of geel)
1 courgette
kleine rode uien
8 Turkse puntpaprika
1 broccoli
2 teentjes knoflook
Basilicum
Oregano
Peterselie

Hoe maak je de lasagne?
Voor de pasta: week de saffraan in een klein beetje lauw water. Meng de bloem met de rest van de ingrediënten in het bekken van een keukenmachine  (of kneed de ingrediënten stevig met de hand) voeg de geweekte saffraan toe. Laat even draaien tot een stevig deeg is ontstaan. Bewaar het een kwartiertje in plasticfolie. Voor de groente: schil en snipper de uien. Kook de broccoli net gaar, giet af en spoel koud. Snipper de knoflook. Snijd de courgette, cherrytomaatjes en puntpaprika in plakjes. Doe alle groente in een grote kom, besprenkel met olie, zout, oregano, knoflook en chilipeper. Hussel goed door. Doe alle groente in een ovenschaal en zet 15 minuten in een hete oven (200 °C). Verdeel het pastadeeg in 4 delen. Rol het deeg met behulp van een pastamachine of een deegroller uit tot dunne, smalle repen. Laat deze over een bezemsteel of stoelrand 10 minuten drogen. Snijd er dan 12 stukken van ongeveer 15 cm van. Kook deze, met een paar tegelijk, in ruim water in 5 minuten gaar. Hak de peterselie en de basilicum helemaal fijn en meng met wat olijfolie en zout en peper. Leg op elk bord een plakje pasta, verdeel er wat groentes over, leg er een laagje pasta op, verdeel hier weer groente over. Verdeel het vocht uit de ovenschaal over de groente en dek af met een laatste plakje pastadeeg. Besprenkel het geheel met het groene peterselie-basilicum-mengsel.

Heb jij de saffraan-lasagne gemaakt? Deel jouw creatie met ons op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

3 Reacties

Lijkt mij een heerlijk recept maar snap de saffraan niet. Voeg je de geweekte saffraan met het water toe of enkel de draadjes? Zelf zou ik enkel het water toevoegen en de draadjes niet, die zijn toch taai? Groeten Vincent

12:06 19 januari 2024

Hi Vincent! We weken de saffraan altijd om de kleur en smaak mooi vrij te laten komen. Je mag de saffraan samen met het water in het gerecht verwerken. Zonde om de saffraan weg te gooien, zo'n mooi en kostbaar product :-) geniet ervan!

12:06 19 januari 2024

De ingredingrediënten lijst komt niet overeen met het recept.

12:06 19 januari 2024

Je hebt helemaal gelijk Bernadet! Ik heb het gelijk aangepast.

12:06 19 januari 2024

Er worden nogal wat ingrediënten in heet recept genoemd die niet op het lijstje staan. Basilicum, broccoli, knoflook, oregano, peterselie ??

12:06 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.