Beoordeel dit artikel

Deze bijzondere lasagne is een welkome vegetarische variant. Geen zware, dikke sauzen en vullingen, maar fris en smaakvol door de geroosterde groenten en de zelfgemaakte saffraan-pastabladen. Het recept van ZTRDG vind je hier!

Wat heb je nodig voor de lasagne?
Voor de pasta
500 g harde bloem (te koop bij delicatessenwinkel) of gewone bloem
4 eieren
2 el olijfolie
snufje zout
0,2 g saffraan

Voor de groente
1 doosje cherrytomaten (rood en/of geel)
1 courgette
kleine rode uien
8 Turkse puntpaprika
1 broccoli
2 teentjes knoflook
Basilicum
Oregano
Peterselie

Hoe maak je de lasagne?
Voor de pasta: week de saffraan in een klein beetje lauw water. Meng de bloem met de rest van de ingrediënten in het bekken van een keukenmachine  (of kneed de ingrediënten stevig met de hand) voeg de geweekte saffraan toe. Laat even draaien tot een stevig deeg is ontstaan. Bewaar het een kwartiertje in plasticfolie. Voor de groente: schil en snipper de uien. Kook de broccoli net gaar, giet af en spoel koud. Snipper de knoflook. Snijd de courgette, cherrytomaatjes en puntpaprika in plakjes. Doe alle groente in een grote kom, besprenkel met olie, zout, oregano, knoflook en chilipeper. Hussel goed door. Doe alle groente in een ovenschaal en zet 15 minuten in een hete oven (200 °C). Verdeel het pastadeeg in 4 delen. Rol het deeg met behulp van een pastamachine of een deegroller uit tot dunne, smalle repen. Laat deze over een bezemsteel of stoelrand 10 minuten drogen. Snijd er dan 12 stukken van ongeveer 15 cm van. Kook deze, met een paar tegelijk, in ruim water in 5 minuten gaar. Hak de peterselie en de basilicum helemaal fijn en meng met wat olijfolie en zout en peper. Leg op elk bord een plakje pasta, verdeel er wat groentes over, leg er een laagje pasta op, verdeel hier weer groente over. Verdeel het vocht uit de ovenschaal over de groente en dek af met een laatste plakje pastadeeg. Besprenkel het geheel met het groene peterselie-basilicum-mengsel.

Heb jij de saffraan-lasagne gemaakt? Deel jouw creatie met ons op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Saffraan-lasagne van geroosterde groente
Article Name
Saffraan-lasagne van geroosterde groente
Description
Deze bijzondere lasagne is een welkome vegetarische variant. Geen zware, dikke sauzen en vullingen, maar fris en smaakvol door de geroosterde groenten en de zelfgemaakte saffraan-pastabladen. Het recept van ZTRDG vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!