Hoe maak je de risotto?
Week de saffraan in de witte wijn. Snipper het sjalotje en fruit het in wat olie aan. Voeg de rijst toe en roer om. Giet al roerend wat water toe. Laat zachtjes pruttelen. Snijd het onderste stukje van de asperges af. Schil de asperges indien nodig een beetje bij. Snijd de stelen van de asperges in korte stukjes. Kook stukjes en koppen in ruim gezouten water gaar. Giet de wijn bij de zacht kokende risotto, laat pruttelen en voeg de room en zout en peper toe. Snij de geitenkaas in plakken en leg ze op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat peper. Verwarm de grill en leg de plakjes geitenkaas er even onder. Proef de risotto, verdeel over 4 diepe borden. Leg de asperge-stukjes en stelen er bovenop en verdeel de kaas erover.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!






Gisteren heb ik dit gerecht gemaakt. Dit viel in goede smaak. Het was alleen wat droog.
Uit het gerecht kon ik niet opmaken hoeveel water erbij moet. Kan dat worden aangevuld?
Hi Willeke,
Wat leuk om te lezen dat je dit gerecht hebt gemaakt. Op de verpakking van de risotto staat altijd vermeld hoeveel water/bouillon je toe moet voegen per 100 gram. Zelf maak ik liever altijd iets te veel water/bouillon! Tussendoor goed blijven proeven is de beste tip die ik je kan geven.
Liefs,
Karlijn
Heerlijk!
Vergeet de geitenkaas niet in de ingredientenlijst!
Goed dat je het zegt! Ik pas het aan.
En de slagroom dan? :O Wat moet daar mee gebeuren?