Print Friendly, PDF & Email
Risotto is heerlijk comfortfood, maar wel met een luxe gevoel. Deze saffraan-risotto met groene asperges en geitenkaas is extra smaakvol en heeft ook nog eens een heel vrolijke uitstraling door de geel-groene kleuren!
Wat heb je nodig voor de risotto?

300 g risotto
500 g groene asperges
1 sjalotje
250 ml slagroom
¼ g saffraan (2 envelopjes à 0, 125 g)
1 glas witte wijn
1 el extra vergine olijfolie
geitenkaas
snufje zout en peper

Hoe maak je de risotto?
Week de saffraan in de witte wijn. Snipper het sjalotje en fruit het in wat olie aan. Voeg de rijst toe en roer om. Giet al roerend wat water toe. Laat zachtjes pruttelen. Snijd het onderste stukje van de asperges af. Schil de asperges indien nodig een beetje bij. Snijd de stelen van de asperges in korte stukjes. Kook stukjes en koppen in ruim gezouten water gaar. Giet de wijn bij de zacht kokende risotto, laat pruttelen en voeg de room en zout en peper toe. Snij de geitenkaas in plakken en leg ze op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat peper. Verwarm de grill en leg de plakjes geitenkaas er even onder. Proef de risotto, verdeel over 4 diepe borden. Leg de asperge-stukjes en stelen er bovenop en verdeel de kaas erover.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Saffraan-risotto met asperges en geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)