Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Deze smaakvolle salade met vegan reepjes, mango, komkommer, wortel en granaatappelpitjes mag bij jouw zomerse picknick niet ontbreken. De frisse ingrediënten maken dit recept een ideaal zomergerecht. Extra lekker met een zelfgemaakte marinade en dressing! 

Ingrediënten
voor 4 personen
280 g Quorn Vegan Reepjes
4 bosuien, in dunne ringen

2 mango’s, in plakjes
2 wortels, geschild en in dunne linten
1/2 komkommer, geschild en in dunne linten
80 g granaatappelpitten
10 g koriander, fijngesneden
10 g munt, fijngesneden 

voor de marinade
8 el appel-balsamicoazijn
4 el plantaardige olie
1/2 tl zout
1/2 tl chilivlokken
1/4 tl kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagel 

voor de saladedressing
100 ml vers sinaasappelsap
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 tl bruine suiker
zout en peper 

Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de Quorn Vegan Reepjes toe en meng goed. Dek de kom af en zet deze 20 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Leg de gemarineerde vegan reepjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
4. Doe de ingrediënten voor de salade in een kom en meng goed. Sprenkel de saladedressing eroverheen.
5. Schep de salade op borden en verdeel de vegan reepjes erover. Garneer eventueel met munt. 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met mango en gemarineerde vegan reepjes  
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)