Print Friendly, PDF & Email

Dit Italiaans geïnspireerde pastagerecht uit ‘Samen op weg naar beter eten’ is gemaakt met onkruid uit eigen tuin. Zo is onkruid ineens geen onkruid meer! De groene, lentevulling in dit recept is van brandnetel en daslook, wat een beetje als knoflook proeft. De zijdezachte saus van plantaardige variant van boter met kruiden maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect gerecht voor de lente! 

Ingrediënten
voor 4 personen
225 g volkoren speltmeel + extra om te bestuiven
150 ml water
½ el koolzaadolie
1 tl zeezout

voor de vulling
75 g brandnetels, dikke stelen verwijderd
75 g geroosterde hazelnoten
75 g plantaardige variatie op boter
50 g daslook
3 takjes harde kruiden naar keuze
1 el koolzaadolie
eetbare bloemen

Bereidingswijze
1. Dompel de brandnetels en daslook voor 30 seconden onder in kokend water. Koel ze daarna terug in ijswater en laat ze uitlekken in een zeef.
2. Meng het speltmeel met de koolzaadolie en het zeezout. Voeg geleidelijk 150 ml water toe en kneed alles minimaal 8 minuten tot een zacht deeg. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone theedoek en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
3. Maak ondertussen de vulling. Maal in een keukenmachine de brandnetels, daslook en 50 gram hazelnoten tot een stevig mengsel. Breng de vulling op smaak met zeezout. Hak de rest van de hazelnoten grof en bewaar deze voor later.
4. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg (eventueel met een pastamachine) uit tot een dunne plak van ongeveer 3 millimeter dikte. Steek met een koeksteker of glas cirkeltjes van ongeveer 5-6 centimeter doorsnede uit het deeg. Rol de cirkeltjes zo dun mogelijk uit.
5. Schep op elk plakje een lepel vulling. Bestrijk met een kwastje de rand van het deeg met koolzaadolie en vouw het deeg dubbel tot een half maantje. Druk de randen stevig dicht.
6. Kook de halve maantjes in water met zeezout voor ongeveer 3 min gaar.
7. Verhit ondertussen de boter met de takjes kruiden in een (steel)pan op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en iets donkerder kleurt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
8. Roer een scheutje pasta kookwater door de boter om de saus wat losser te maken.
9. Verdeel de pasta over 4 borden. Verwijder de kruidentakjes uit de boter en verdeel de boter over de borden. Garneer met de gehakte hazelnoten en de bloemetjes.

‘Samen op weg naar beter eten’ kun je gratis downloaden door hier te klikken!

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten via een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.

 

Summary
Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta
Article Name
Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta
Description
Dit Italiaans geïnspireerde pastagerecht is gemaakt met onkruid uit eigen tuin. Zo is onkruid ineens geen onkruid meer!
Author