Seitan steak met notencrumble korst
5 (100%) 3 votes

Dit recept is simpel, voedzaam, koolhydraatarm en ideaal voor de slanke lijn als je het combineert met een frisse salade of gestoomde groenten. Het is niets meer of minder dan een seitan steak, gepaneerd in een heerlijke notencrumble. Bak hem krokant in de oven en je hebt een vetarme, vegan maaltijd in no-time op tafel.

Eiwitdieet voor de slanke lijn
Mensen die willen afvallen, kiezen vaak voor een eiwitdieet als uitvalbasis. Als je koolhydraten eet ga je namelijk insuline aanmaken. Bij snelle koolhydraten slingert je bloedsuikerspiegel op en neer, waarbij je in de dalen snakt naar tussendoortjes. Eiwitten en goede vetten daarentegen hebben weinig invloed op je insuline huishouding en bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snackbehoefte hebt en makkelijker kan afvallen. Kies daarom voor langzame koolhydraten met een lage glycemische index en voeg volwaarde eiwitten en goede vetzuren toe aan je dieet. Seitan is koolhydraatarm en 83% van de kcal is afkomstig uit eiwitten, die voor 95-98% opneembaar zijn en alle essentiële aminozuren bevatten. Een goede basis dus voor een gezond eetpatroon en de slanke lijn.

Gepaneerde seitan steak van Bertyn
Voor deze seitan steak gebruikte ik de Tamari Protein Steak van Bertyn, de bekendste maker van authentieke seitan in Nederland. Dit is een eiwitrijke plantaardige seitan steak op basis van biologische spelt. De eiwitten zijn afkomstig van speltbloem én speltmeel. Het meel wordt toegevoegd omdat het vezelrijk is en zo bijdraagt aan een gezonde darmtransit. Spelt is een oergraan dat niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook aan andere voedingsstoffen, zoals vitamine E en B, foliumzuur en ijzer. Een mooie basis dus voor een gezonde en voedzame maaltijd, rijk aan volwaardige eiwitten en essentiële aminozuren!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
600 gram Bertyn Tamari Protein Steak
100 gram geroosterde ongezouten noten
25 gram kokosvezels
2 theelepels Flamuno Botanico Mix (niet noodzakelijk, wél heel lekker!)
2 eetlepels maismeel (maizena) + 4 eetlepels water
Extra: serveer met een frisse salade of gestoomde groenten

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Open de seitan steak, laat hem uitlekken en dep hem droog met een keukenpapiertje.
3. Doe het maismeel met de eetlepels water in een diep bord, meng en laat even staan tot het een dik papje is.
4. Doe de noten in een keukenmachine of blender en pulse tot ze grof gemalen zijn.
5. Meng de notencrumble met de kokosvezels en de Botanico Mix in een diep bord.
6. Dip de seitan steak eerst in het maispapje aan beide zijden, en daarna in de notencrumble. Zorg dat de notencrumble er royaal op zit en druk het stevig aan om te zorgen dat het vastkleeft.
7. Leg de gepaneerde seitan steaks voorzichtig op de bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Halverwege even keren. Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Seitan steak met notencrumble korst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!