Print Friendly, PDF & Email

Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees, vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!

Ingrediënten
100 g amandelmeel
1 el kokosmeel
1⁄4 tl bakpoeder
1 mespunt (himalaya-)zout
2 eieren
2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
2 el kokosolie, gesmolten
2 el kokosdrink
300 g kokosyoghurt
1 banaan, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm het wafelijzer.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.
  5. Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan. 
  6. Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees
Uitgeverij Snor
€21,99

Summary
Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt
Article Name
Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt
Description
Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!