Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Vegan Vibes: appeltaartje met dadel-karamelsaus!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 uur en 30 minuten bereidingstijd
2 zoete appels
2 peren
1 tl koekkruiden
½ tl kaneel
2 el suiker naar keuze
6 medjoul-dadels
130 ml plantaardige melk
1 tl vanillearoma
snufje zout
8 el volle kokosyoghurt

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en peren als je dat wilt en verwijder de klokhuizen. Snijd het fruit in kleine blokjes. Doe ze met de koekkruiden, kaneel en suiker in een steelpannetje, zet dat op middelhoog vuur en roer het mengsel regelmatig door.
  2. Ontpit ondertussen voor de dadel-karamelsaus de dadels en verwijder de kroontjes. Snijd de dadels fijn. Doe ze in een keukenmachine met de plantaardige melk, het vanillearoma en zout. Maal tot een gladde saus.
  3. Neem het appel-peermengsel van het fornuis en verdeel het over vier glaasjes. Voeg per glaasje 2 lepels kokosyoghurt toe. Giet de dadel-karamelsaus eroverheen.
  4. Laat afkoelen en zet de glaasjes 2 uur in de koelkast.

Tip!
Garneer de toetjes eventueel met gehakte nootjes, geraspte kokos en/of een snufje grof zout.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan Vibes gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Fotograaf: Saskia Lelieveld
Uitgever: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Appeltaart toetje met dadel-karamelsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)