Print Friendly, PDF & Email

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Vegan Vibes: appeltaartje met dadel-karamelsaus!

Ingrediënten
voor 4 personen
6 medjoul-dadels, fijngesneden
2 zoete appels, geschild en in blokjes
2 peren, geschild en in blokjes
130 ml plantaardige melk
8 el volle kokosyoghurt
2 el suiker naar keuze
1 tl koekkruiden
1 tl vanillearoma
½ tl kaneel
snufje zout
optioneel: Nootjes en geraspte kokos

Bereidingswijze
1. Doe de appels en peren met de koekkruiden, kaneel en suiker in een steelpannetje. Zet dat op middelhoge temperatuur en roer het mengsel regelmatig door.
2. Doe de medjoul-dadels in een keukenmachine met de plantaardige melk, het vanillearoma en zout. Maal tot een gladde saus.
3. Haal het appel-peermengsel van het fornuis en verdeel het over vier glaasjes. Voeg per glaasje 2 lepels kokosyoghurt toe. Giet de dadel-karamelsaus eroverheen.
4. Laat afkoelen en zet de glaasjes 2 uur in de koelkast. Garneer de toetjes eventueel met gehakte nootjes, geraspte kokos en/of een snufje grof zout.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan Vibes gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Fotograaf: Saskia Lelieveld
Uitgever: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Appeltaart toetje met dadel-karamelsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)