Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: boterkoek met gekonfijte gember uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Ingrediënten
voor 12 personen

voor de gekonfijte gember:
250 g gemberwortel
250 g suiker

voor de boterkoek:
300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
275 g boter + extra om in te vetten
1 mespunt zout
2 el melkbereiding

extra benodigdheden:
elektrische handmixer of staande tafelmixer
boterkoekvorm of springvorm 22 cm
kwastje

Bereidingswijze

  1. Schraap de schil van de gemberwortel er met een lepel af en snijd de gember in kleine blokjes of reepjes. Kook de gember 25-30 minuten in genoeg water om alles onder te zetten. Vang 150 ml van het kookvocht op en breng dit met de suiker weer aan de kook. Voeg de gemberstukjes toe aan de suiker-gembersiroop en laat het 24 uur staan.
  2. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in. Kneed de bloem, de basterdsuiker, de boter en het zout tot een samenhangend deeg. Kneed hier 2-3 eetlepels van de uitgelekte, gekonfijte gember doorheen. Doe het deeg in de bakvorm en druk het met vochtige handen of met de bolle kant van een lepel glad. Bestrijk het deeg met een kwastje met de melk en maak er met een vork een mooi ruitjespatroon in. Bak de boterkoek in 30-40 minuten mooi goudbruin en laat hem minimaal 5 uur in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna
Anna Yilmaz
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573243
Prijs: €21,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: boterkoek met gekonfijte gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!