Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen uit het kookboek Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Ingrediënten
Voor 12 bakjes
voor de vulling:
merg van ½ vanillestokje
250 ml slagroom
250 g witte chocolade, grof gehakt

voor de bakjes:
9 vellen filodeeg
80 g boter, gesmolten

verder nodig:
200 g frambozen
poedersuiker, om te bestuiven

Bereidingswijze

  1. Begin een dag van tevoren met de vulling, deze moet goed afgekoeld zijn voor je hem kunt opkloppen. Doe het vanillemerg met de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer goed door tot alle chocolade gesmolten is. Dek de chocoladeroom af en laat afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een vel filodeeg met een kwastje met gesmolten boter. Snijd het vel in vieren, zodat er 4 vierkanten van 11-12 centimeter ontstaan. Leg een vierkantje met de beboterde kant naar beneden in een holte van de vorm. Druk goed aan. Leg hier nog twee vellen filodeeg op, met de beboterde kant omlaag. Druk ook goed aan. Herhaal met het overige deeg.
  3. Bak de filodeegbakjes in 10-15 minuten goudbruin. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Doe de afgekoelde chocoladeroom in een kom en klop deze stijf. Vul de bakjes met de chocoladevulling en garneer met verse frambozen. Bestuif tot slot licht met poedersuiker.

Tip! Vul de bakjes pas vlak voordat je ze gaat serveren, anders verliest het filodeeg zijn knapperigheid.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Het makkelijke bakboek
Rutger van den Broek
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048842827
Prijs: €22.50

Summary
recipe image
Recipe Name
Filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time