Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: gevlochten speltbaguettes met pistachepesto uit het kookboek Bakken met bonen van Lina Wallentinson.

Ingrediënten
Voor 2 baguettes
Deeg
1 blik of pot gekookte witte bonen (380 g, uitgelekt ca. 230 g)
200 ml koud water
12 g verse gist
300 g speltmeel
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel honing
1 theelepel zout
1 losgeklopt ei om het brood mee te bestrijken

Pistachepesto
1 basilicumplantje
1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
70 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
60 g pistachenoten
50 ml olijfolie
1 snufje zout
1 snufje gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
1. Deeg: Giet de bonen af, spoel ze af en laat ze uitlekken. Meng de bonen en het water met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de gist toe en mix nog even door zodat de gist goed oplost.
2. Giet het bonenmengsel in een kom en meng de rest van de deegingrediënten erdoor. Roer het samen tot een soepel deeg. Laat het deeg bij kamertemperatuur ongeveer 4 uur afgedekt rijzen of tot het deeg in volume ongeveer is verdubbeld.
3. Pistachepesto: Pluk de basilicumblaadjes van het plantje. Mix basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pistachenoten, olie, zout en peper met een staafmixer tot een grove pesto.
4. Vlechten en bakken: Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in 2 stukken. Rol elk stuk uit tot een plak van 20 x 25 cm.
5. Verdeel de pesto over de plakken en rol vanaf de korte kant op zodat je 2 rollen krijgt. Snijd elke rol door in de lengte (dus snijd elke rol in 2 lange helften). Plaats de gesneden helften met het snijvlak naar boven en vlecht of draai tot 2 broden.
6. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze dan ongeveer 1 uur onafgedekt rijzen.
7. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de baguettes voorzichtig met losgeklopt ei. Bak 25-30 minuten in het midden van de oven. Plaats eventueel een lege bakplaat wat hoger in de oven om te voorkomen dat de broden te donker worden.
8. Laat de broden afkoelen op een rooster.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Bakken met bonen
Lina Wallentinson
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016021
Prijs: €19,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: gevlochten speltbaguettes met pistachepesto
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!