Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Bakpret met kinderen: kleurrijke wolkenzoentjes!

Ingrediënten
Voor 36 wolkenzoentjes
2 uur bereidingstijd
2 eiwitten
½ theelepel vanillearoma
snufje zout
120 g suiker
voedselkleurstof (optioneel)

Benodigdheden
spuitzak met rond mondje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C hetelucht (of 120 °C onder-/bovenwarmte). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Doe het eiwit, het vanillearoma en 1 snufje zout in een kom, klop dit heel stijf en voeg dan langzaam de suiker toe. Gebruik je voedselkleurstof, verdeel dan de schuimmassa over 4 kommetjes. Laat 1 deel wit en kleur de rest met voedselkleurstof roze, lila of lichtblauw (zie gebruiksaanwijzing verpakking voedselkleurstof).
  3. Maak je geen gebruik van voedselkleurstof, vul dan de spuitzak met het mengsel en spuit hiermee druppels van ongeveer 2 cm op de bakplaat. Heb je wel gebruik gemaakt van voedselkleurstof, vul dan de eerste spuitzak met een rond spuitmondje met het roze mengsel. Spuit daarmee tevens druppels van ongeveer 2 cm op de bakplaat. Maak de spuitzak en het spuitmondje schoon en herhaal dit alles met lila, wit en blauw. Per kleur kun je ongeveer 9 schuimpjes maken. Deze moeten dan 1,5 uur in de oven drogen (schuimpjes bak je eigenlijk niet, maar droog je). Bewaar ze daarna in een luchtdichte doos.

Tip!
De wolkjes kun je ook met een stervormig spuitmondje op de bakplaat spuiten: zo ontstaan extra mooie wolkjes!

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Bakpret met kinderen
Gabriele Gugetzer
Uitgeverij: B.V. Centrale Uitgeverij Harderwijk
ISBN: 9789044756234
Prijs: €14.95

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kleurrijke wolkenzoentjes
Published On
Total Time