Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: kruimelcake met blauwe bessen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Kruimelcake met blauwe bessen
Een compacte cake boordevol zomerfruit. Als je geen fan bent van blauwe bessen kun je ook verse frambozen, stukjes appel of peer gebruiken. Ook kun je het amandelschaafsel vervangen door geraspte kokos. Bestrooi de cake dan na 30 minuten met het kokos. Goed in de gaten houden, want kokos verbrandt snel.

Ingrediënten
voor circa 16 stuks
Voor de cake
150 g boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
100 g kristalsuiker
3 eieren, op kamertemperatuur
250 g bloem
2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
100 ml melk, op kamertemperatuur

Voor de kruimellaag
140 g koude boter
150 g bloem
140 g kristalsuiker
1 mespunt zout

Voor de vulling en garnering:
250 g blauwe bessen
50 g amandelschaafselbereiding

Extra benodigdheden:
bakvorm 24×24 cm
elektrische handmixer / staande mixer
keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier.
  2. Doe voor het cakebeslag de boter en de suiker in een mengkom of in de kom van een staande tafelmixer en klop in circa 5 minuten tot een luchtige, bleke massa. Voeg daarna een voor een de eieren toe; voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Voeg terwijl de mixer op lage snelheid draait de melk toe.
  3. Doe alle ingrediënten voor het kruimeldeeg in de keukenmachine en pulseer kort totdat het deeg kruimelig is geworden. Stop dan direct met mixen om te voorkomen dat het deeg zich tot een bal vormt.
  4. Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel of met een spatel. Verdeel de blauwe bessen over het cakebeslag en verkruimel daar het kruimeldeeg overheen. Zet de cake 20 minuten in de oven, strooi er dan het amandelschaafsel overheen en bak de cake in 15 minuten gaar, of tot een satéprikker die je in het midden van de cake steekt er droog uit komt.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna
Anna Yilmaz
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573243
Prijs: €21,99

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kruimelcake met blauwe bessen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!