Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Desserts bij Janneke thuis: een omgekeerd rabarbertaartje!

Ingrediënten
Voor 4 personen
25 g roomboter
5 eetlepels suiker
350 g rabarber
2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
125 ml crème fraîche
bakvorm van 14 x 24 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Vet de bodem en 3 cm van de rand van de bakvorm dik in met de boter. Bestrooi de bakvorm met 4 eetlepels suiker. 
  2. Snijd de rabarber in stukken van 12 cm. Halveer dikke stengels nog een keer in de lengte. Leg de rabarber dicht naast elkaar op de suiker. Strooi er de laatste eetlepel suiker over. Dek af met de deegplakjes en stop het deeg goed tussen de rabarber en de vorm in. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  3. Bak het rabarbertaartje in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Giet de ontstane siroop voorzichtig uit de vorm in een kom. Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Bestrijk het taartje met de opgevangen siroop.
  4. Snijd het taartje in brede repen en serveer warm of op kamertemperatuur met een schep crème fraîche.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Desserts bij Janneke thuis
Janneke Philippi
Uitgever: Karakter Uitgevers Bv
ISBN: 9789045217987
Prijs: €19.99

Summary
recipe image
Recipe Name
Omgekeerd rabarbertaartje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time