Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Pecan fudge met pecannoten en kokosrasp uit het kookboek 100 luxe koekjes van eigen deeg van Elisabeth Scholten.

Ingrediënten
Voor 25 stuks
300 gr witte chocolade
35 gr roomboter
100 gr pecannoten
2 el kokosrasp
1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
25 pecannoten

Bereidingswijze
1. Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie.
2. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed.
3. Hak de pecannoten grof en roer met de kokosrasp door het chocolademengsel.
4. Bedek een vierkante vorm van 20×20 cm met bakpapier en schep hierin het mengsel.
5. Strijk zo glad mogelijk en druk de 25 pecannoten op gelijke afstand in de fudge.
6. Laat in de koelkast opstijven en snijd in mooie vierkantjes, zodat elk vierkantje een pecannoot heeft.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

100 luxe koekjes van eigen deeg
Elisabeth Scholten
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825204
Prijs: €23,99

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: Pecan Fudge met pecannoten en kokosrasp
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!