Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Bakpret met kinderen: regenboogkwarktaart!

Ingrediënten
Voor 1 taart
1 uur en 55 minuten bereidingstijd
300 g bloem
200 g suiker
100 g boter
250 g suiker
4 eieren
4 el maizena
1 zakje puddingpoeder
1 kg magere kwark
200 ml slagroom
voedselkleurstof
eetbare decoratiestrooisel

Benodigdheden
springvorm (met een diameter van 22 cm)
bakspray
spuitzak met stervormig spuitmondje

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, de suiker en de stukjes boter in een kom. Roer dit alles met de kneedhaken van een handmixer door elkaar en kneed het dan – indien nodig met 1-2 el koud water – tot een glad deeg.
  2. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte (of 160 °C hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en bespuit de randen met bakspray.
  4. Voor de bodem: verdeel het zandtaartdeeg over de bodem van de vorm en duw het stevig aan.
  5. Voor de room: doe suiker, eieren, een snufje zout, maizena en puddingpoeder in een kom, meng goed en schep er dan de kwark door. Verdeel het mengsel in 5 gelijke delen in kommetjes en kleur elk deel met behulp van voedselkleurstof (zie gebruiksaanwijzing verpakking voedselkleurstof). Verdeel de verschillende kleuren room met een eetlepel over de deegbodem in de springvorm. Klop even met de vorm op het werkblad, zodat het mengsel gelijk verdeeld is, en bak de taart dan ongeveer 50 minuten op de middelste richel.
  6. Laat de taart afkoelen, klop de slagroom stijf en vul hiermee een spuitzak met stervormig mondje. Spuit 8 toefjes slagroom op de taart en versier hem verder naar wens met eetbaar decoratiestrooisel.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

Bakpret met kinderen
Gabriele Gugetzer
Uitgeverij: B.V. Centrale Uitgeverij Harderwijk
ISBN: 9789044756234
Prijs: €14.95

Summary
recipe image
Recipe Name
Regenboogkwarktaart
Published On
Total Time