Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vegetarische powerrepen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Ingrediënten
voor 14 stuks
250 g boter+ extra om in te vetten
250 g havermout
200 g bruine basterdsuiker
150 g bloem
1 mespunt zout
1 ei
1 tl amandelextract

extra benodigdheden:
bakvorm 24x20x3
steelpan
pizzames

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Meng de havermout, de basterdsuiker, de bloem, het zout en het ei in een mengkom. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed door elkaar, totdat alle boter is opgenomen. Meng goed, voeg het amandelextract toe en roer door elkaar.
  3. Schep het deeg in de bakvorm en druk het lichtjes aan tot een gelijkmatige laag. Bak de powerrepen in 30 minuten in de oven mooi goudbruin. Laat de koek 10 minuten afkoelen en snijd hem dan met een pizzames in repen.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkes van Anna
Anna Yilmaz
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573243
Prijs: €21,99

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: vegetarische powerrepen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!