Print Friendly, PDF & Email

In kookboek Slow vind je allerlei recepten voor heerlijke en verwarmende gerechten. Van rijk gevulde soepen tot pittige curry’s en zelfs verwarmende desserts. In dit boek vind je comfort food op z’n best. Vandaag mogen wij een recept uit dit boek met jullie delen, namelijk: risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappel en pijnboompitten! Een smakelijk gerecht dat jou (en het gezin) zeker zal verwarmen tijdens deze winterse dagen.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 uur bereidingstijd
600 g fles- of kabochapompoen, geschild en in stukken van 2 cm
2½ el olijfolie
1,25 l groentebouillon
75 g boter
1 ui, fijngehakt
2 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
330 g arboriorijst
125 ml droge witte wijn
een grote handvol babyspinazie
40 g pijnboompitten of geplette walnoten
een kleine handvol salieblaadjes
2 tl fijngeraspte schil van een onbespoten sinaasappel
fijngeraspte Parmezaanse kaas, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de pompoen in een grote kom. Besprenkel de blokjes met 1½ eetlepel van de olijfolie, bestrooi ze royaal met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper en schep ze om. Leg de pompoenblokjes op de beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.
  3. Schenk de bouillon in een pan en breng hem net aan de kook. Zet het vuur uit.
  4. Verhit in een grote ondiepe hapjespan of diepe koekenpan de rest van de olijfolie en een derde van de boter. Smoor de ui 5 minuten of tot hij zacht is op laag vuur. Voeg de knoflook, het laurierblaadje, de takjes tijm en arboriorijst toe en roer om de rijstkorrels met de olie te bedekken.
  5. Roer de droge witte wijn erdoor. Voeg de bouillon geleidelijk, soeplepel voor soeplepel en al roerend toe, tot de bouillon vrijwel volledig is geabsorbeerd. Blijf bouillon toevoegen op laag vuur.
  6. Roer de pompoenblokjes met het laatste beetje bouillon erdoor en prak ze grof tijdens het roeren. Verwijder het laurierblaadje en de tijmtakjes, ris de tijmblaadjes en doe ze terug in de pan. Roer de babyspinazie erdoor.
  7. Smelt de rest van de boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Laat hem schuimen, voeg de pijnboompitten en salie toe, draai de pan rond als de boter en pijnboompitten goudbruin worden, nootachtig gaan ruiken en de salie lekker krokant wordt. Voeg de geraspte schil van de sinaasappel toe, draai de pan nog even rond en giet het botermengsel meteen over de risotto.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi flink wat geraspte Parmezaanse kaas over de risotto.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Slow? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Slow
Louise Franc
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432469
Prijs: €32,50

kookboek Slow

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Slow: risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappel en pijnboompitten
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!