Print Friendly, PDF & Email

Je hebt vast al gehoord van jackfruit, de nieuwe vleesvervanger, stevig maar tegelijk lekker fris. Wij vonden deze bij de lokale Surinaamse toko en maakten hier een supersnelle jackfruit salade van met een Oosterse dressing. Wij gebruikten dit keer de gele variant van jackfruit, die heel zoet van smaak is, en daardoor goed combineert in een salade met hartige ingrediënten. Makkelijk en in 15 minuten op tafel dankzij onze favoriete Multichopper van Philips. Een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor deze tijd van het jaar!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
230 g jackfruit
250 g wortels, geschild
300 g rode kool
1 romaine sla
1 mango, geschild en in reepjes
handje koriander, gesneden
optioneel: sesamzaadjes

Voor de dressing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels limoensap

Hoe maak je deze jackfruit salade?

  1. Snijd de geschilde wortels in grove stukken, plaats deze in de Multichopper. Hak de wortels fijn en herhaal met de andere helft van de wortels.
  2. Snijd de rode kool in grove stukken, plaats deze in de Multichopper en hak fijn.
  3. Snijd de sla, mango en jackfruit in reepjes en meng deze samen met de koriander, wortels en de rode kool.
  4. Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en limoensap tot een dressing.
  5. Meng de salade en de dressing en serveer met de sesamzaadjes naar smaak.

Smakeijk!

WIN EEN MULTICHOPPER!
Jaa! Super leuke winactie! Wij mogen 2x een PHILIPS MULTICHOPPER weggeven. Niet alleen ideaal om razendsnel uien, groenten, noten etc fijn te hakken, maar ook perfect voor pesto, hummus en gladde saus. Deze wil je winnen!!! Jij ook? Laat ons dan ook door middel van emoticons zien hoe graag je dit wilt & tag je maatje voor wie jij deze snelle jackfruit salade gaat maken als je wint 🎉 Dit kan in een reactie onder dit artikel, via Facebook of Instagram. Dan maken wij volgende week de gelukkige winnaars bekend!

 

Heb jij onze chopped jackfruit salade gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Multichopper? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Snelle Oosterse jackfruit salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)