Snelle pasta: spaghetti aglio olio
4 (80%) 4 vote[s]

Spaghetti aglio olio is een klassieker. Dit is pasta met rode peper, knoflook en verse groene kruiden. Gebruik echt verse ingrediënten, dan wordt hij het lekkerste. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode peper (met pitjes is extra pittig, zonder pitjes is milder)
Handjevol peterselie
Handjevol basilicum
Handjevol Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2: Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de knoflookteentjes in 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de rode peper toe en bak dit nog 1 minuut mee.
Stap 3: Snijd ondertussen de kruiden fijn.
Stap 4: Giet de pasta af en voeg dit aan het mengsel in de koekenpan toe. Voeg vervolgens de kruiden toe, de helft van de parmezaanse kaas en meng het geheel door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de spaghetti wat droog is.
Stap 5: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Snelle pasta: spaghetti aglio olio
Article Name
Snelle pasta: spaghetti aglio olio
Description
Spaghetti aglio olio is een klassieker. Dit is pasta met rode peper, knoflook en verse groene kruiden. Gebruik echt verse ingrediënten, dan wordt hij het lekkerste. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!