Snelle pasta: met postelein
4 (80%) 8 votes

De Hippe Vegetariër is dol op vergeten groenten! Deze pasta bevat een echte Nederlandse vergeten groente: postelein. Voor velen misschien onbekend, maar des te leuker om er mee te koken. De smaak van postelein is fris, een beetje pittig en lichtzuur. Heerlijk in deze romige pasta. 

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram pasta
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngeperst
400 gram postelein
2 eetlepels kookvocht
150 ml crème fraiche
zwarte peper naar smaak
Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)

Hoe maak je het?
Stap 1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht.
Stap 2. Verwijder ondertussen de worteltjes van de postelein en was en snij de postelein.
Stap 3. Verhit olijfolie in een grote wok of koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de pasta toe samen met de postelein, crème fraiche en het kookvocht.
Stap 4. Zet het vuur af en laat met de deksel op de pan de postelein slinken en de crème fraiche smelten tot een romige saus. Dit duurt circa 3-5 minuten.
Stap 5. Verdeel de pasta over de borden, breng op smaak met zwarte peper en garneer desgewenst met parmezaanse kaas.

 Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Snelle pasta: met postelein
Article Name
Snelle pasta: met postelein
Description
De Hippe Vegetariër is dol op vergeten groenten! Deze pasta bevat een echte Nederlandse vergeten groente: postelein. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!