4 x snelle vegetarische sauzen
Eke Mariën

4 x snelle vegetarische sauzen

donderdag 23 maart 2017
Wil jij een bijzondere groentesaus maken maar heb je geen inspiratie? Eke van Koken met Kennis laat je zien hoe je heel gemakkelijk en snel vier heerlijke vegetarische sauzen op tafel tovert: een soubise op basis van ui, room en sojasaus, een romanescosaus op basis van amandelen, paprika, tomaat, knoflook, honing, groentebouillon en een plukje saffraan, en tot slot ingekookt wortelsap en rode bietensap, waar je met wat klontjes gezouten boter in no-time een goede saus mee maakt. Easy does it!

Recepten voor vegasauzen
Met een saus kan je heerlijk freestylen en heb aanpassen naar je eigen smaak en stijl. Wil je de precieze recepten van deze vegasauzen? Dat kan natuurlijk ook! Deze vind je hier (klik op de titel van de saus):

  • Soubise (uiensaus): langzaam gefruite uien laten inkoken met een kop room en een scheutje sojasaus

  • Romanescosaus: op hoog vuur gebakken amandelen, paprika en tomaat, op smaak gebracht met knoflook en een plukje saffraan, en ingekookt met een kopje groentebouillon

  • Wortelsaus: ingekookt wortelsap (te koop in een fles) met gesmolten klontjes gezouten boter

  • Rode bietsaus: ingekookt rode bietsap (te koop in een fles) met gesmolten klontjes gezouten boter


Wil je een snelle samenvatting van hoe je ze maakt? Daarvoor maakte Eke dit handige filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=JXkTTF-WR4A

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.