Print Friendly, PDF & Email

Dit kruidige maïsbrood uit het kookboek Soep. Bouillon. Brood is heerlijk naast een romige soep! Maar wij snacken het stiekem ook gewoon los. Doordat het brood niet hoeft te rijzen staat het ook nog eens binnen een uurtje op tafel. Krijg jij ook al trek? Lees dan hier het recept!

Ingrediënten
4 lente-uien, in dunne ringen
1 ei
1⁄2-1 rode chilipeper
225 ml karnemelk
175 g bloem
175 g maïsmeel
75 g maïskorrels
50 g kristalsuiker
50 g boter, gesmolten
50 g geraspte cheddar
2 el fijngesneden koriander
2 ½  tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl tabasco

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bekleed de bodem en zijkanten van een vierkant bakblik van 20 cm met bakpapier.
3. Meng in een mengkom de bloem met het maïsmeel, de kristalsuiker, het bakpoeder en het zout. Voeg de maïskorrels, cheddar, lente-ui en koriander toe.
4. Snijd de steel van de rode chilipeper af. Rol de chilipeper tussen je handen om de zaadjes los te krijgen en schud de zaadjes eruit (behoud de zaadjes als je zeer pittig maïsbrood wilt). Snijd de chilipeper fijn en voeg de fijngesneden chilipeper toe aan het maïsmengsel.
5. Klop in een andere kom het ei los en roer hier de gesmolten boter, karnemelk en tabasco door.
6. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten, voeg al roerend de natte ingrediënten toe en roer tot alles gemengd is.
7. Schep het beslag in het beklede bakblik en zet het bakblik in het midden van de oven.
8. Bak het maïsbrood 30 minuten, of tot het goudbruin is en een prikker die je in het midden steekt er schoon en droog uit komt.
9. Til het maïsbrood uit het bakblik,. Laat het iets afkoelen en snijd het in zes rechthoeken of negen vierkanten, afhankelijk van het aantal personen aan wie je serveert. Het maïsbrood is verrukkelijk als je het met zachte boter besmeerd.

Heb jij dit recept uit ‘Soep. Bouillon. Brood’ geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

Soep. Bouillon. Brood
Bol.com | Libris.nl
Rachel Allen
€27,50 | Good Cook
ISBN 978 94 614 3269 8
Soep bouillon brood

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Soep. Bouillon. Brood: Maïsbrood met chilipeper en kaas
Published On
Preparation Time
Total Time