Het seizoen van witte asperges
Witte asperges zijn een echte delicatesse en worden beschouwd als een van de meest verfijnde groenten ter wereld. Deze bijzondere groente heeft een unieke smaak en textuur, en is bovendien rijk aan voedingsstoffen. Witte asperges zijn een bron van vezels, vitamines en mineralen, en hebben ook een hoog gehalte aan antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Het aspergeseizoen duurt slechts enkele weken per jaar, van eind april tot eind juni, dus het is de moeite waard om te genieten van deze smaakvolle groente zolang het kan. Of je nu houdt van klassieke bereidingen zoals dit recept voor vegan klassieke asperges, of liever experimenteert met nieuwe recepten, witte asperges zijn altijd een feest voor de smaakpapillen!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de witte asperges in 7 minuten beetgaar.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoge temperatuur. Voeg de prei toe en bak gedurende 4 minuten totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Stap 3
Blus af met witte wijn en voeg vervolgens de groentebouillon toe. Laat 2 minuten inkoken en voeg hierna de (plantaardige) slagroom toe. Breng nogmaals aan de kook en laat nog 10 minuten koken, tot de saus wat is ingedikt.
Stap 4
Voeg de doperwten toe aan de saus en verwarm het geheel kort. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verhit ondertussen wat olijfolie in de grillpan, op middelhoge temperatuur. Grill hierin de asperges 5 minuten, totdat er aan beide kanten grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
Stap 7
Verdeel de pasta en de asperges over vier borden. Serveer met de (plantaardige) Parmezaanse kaas en maak af met het citroensap. Serveer direct!
Ga jij dit recept voor een romige lentepasta met witte asperges ook proberen?
Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wat een fantastisch recept, wij hebben bospaddestoelenbouillon gebruikt in plaats van groente-bouillon. Ook heel erg lekker. Groetjes Vanity
11:33 19 januari 2024Hi Vanity, Wat goed om te horen. Dat klinkt inderdaad ook goed! Liefs, Tessa
11:33 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.