Print Friendly, PDF & Email

Deze bloemkoolsteak is zó lekker! Zelfs de skeptici zijn hier achteraf fan van. De bloemkool steak is een gezond, vegetarisch alternatief en doet het ontzettend goed door de malsheid van de steak en de kruiden van de tandoori. Ideaal als een licht diner of voorgerechtje. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Ingrediënten
1 bloemkool
180 ml yoghurt
1 el tandoorikruiden of pasta
1/4 el zout
1 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze
1. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Plaats de bloemkool ondersteboven op een snijplank (met de stam omhoog). Snijd neerwaarts in het midden van de bloemkool drie plakken van 1 cm dik. Snijd elke plak daarna in de helft, door de lengte. Zet de rest van de bloemkool opzij voor een andere keer om te gebruiken
2. Mix de yoghurt, tandoorikruiden of pasta en zout in een kom. Smeer daarna met een kwastje het yoghurtmengsel over beide kanten van de bloemkoolsteaks.
3. Plaats de bloemkoolsteaks op een grill op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Grill tot de steaks goudbruin en mals zijn, ongeveer 5-6 minuten per kant.
4. Garneer met koriander.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Tandoori bloemkoolsteak
Article Name
Tandoori bloemkoolsteak
Description
De bloemkool steak is een gezond, vegetarisch alternatief en doet het ontzettend goed door de malsheid van de steak en de kruiden van de tandoori.
Author