Met dit recept laten we je zien dat je met de kerst een heerlijk bijgerecht op tafel kan zetten zonder veel geld kwijt te zijn. Voor dit recept ben je slechts 2,20 euro kwijt per persoon! De knapperige hasselback aardappelen maak je makkelijk met behulp van een houten pollepel en een scherp mes. Benieuwd geworden naar de rest van dit recept? Lees dan snel verder!
Ingrediënten
voor 4-6 personen
3 teentjes knoflook, geperst
1 kg iets kruimige aardappelen, kort gekookt
40 g (plantaardige) Parmezaanse kaas, geraspt
20 g (plantaardige) ongezouten roomboter, gesmolten
3 el olijfolie
zout en peper
optioneel: 10 g peterselie, fijngesneden
voor de geroosterde paprika dip
2 rode punt paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
200 g (plantaardige) roomkaas
150 g (plantaardige) Griekse yoghurt
1 tl paprikapoeder
olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Leg de aardappelen in de bolling van een houten pollepel. Gebruik een mes om zo dicht mogelijk op elkaar inkepingen te maken in de aardappel, de lepel zorgt ervoor dat je niet volledig doorsnijdt. Herhaal deze stap voor alle aardappelen. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Meng de olijfolie, gesmolten boter en knoflook. Verdeel dit mengsel over de aardappelen, gebruik een kwastje om het mengsel goed in de inkepingen te krijgen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappelen voor 50 minuten in de oven of tot deze goudbruin zijn geworden. Verdeel halverwege de Parmezaanse kaas over de aardappelen.
3. Verhit ondertussen olijfolie in een grillpan op hoge temperatuur en bak de paprika totdat er grillstrepen ontstaan. Doe de gegrilde puntpaprika en de rest van de ingrediënten voor de geroosterde paprikadip in de keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4.Serveer de hasselback aardappelen met de paprikadip en groente naar keuze, garneer eventueel met de peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Je kunt ons ook taggen op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier! Wij zijn benieuwd.

Dat ziet er lekker uit! Vraagje, zou je een deel van de voorbereiding ook al een dag eerder kunnen doen? Het maken van de dip bijvoorbeeld?
Hi Marianne,
Ja dat kan zeker! Dat hebben wij zelf ook gedaan :).
Eet smakelijk en fijne dagen. Liefs,
Karlijn
Leuk recept maar jammer dat ze zo lang in de oven moeten..niet energie zuinig.