Print Friendly, PDF & Email

In het kookboek ‘De Vegan Slager’ van Zacchary Bird wordt bewezen dat als je plantaardig eet je niks hoeft mis te lopen als het gaat om diversiteit, smaak en textuur van gerechten. Wij delen vandaag één van de vele recepten uit zijn kookboek waarvan jij niet had verwacht dat het zo makkelijk vegan te maken was!

Ingrediënten 
voor 6 personen
2 rollen vegan bladerdeeg
2 sjalotten, in ringen
2 knoflooktenen, fijngesneden
200 g vegan spek, grofgehakt
100 g vegan kaas, geraspt
1 el plantaardige olie
2 tl indiaas zwart zout (kala namak)/zeezout
plantaardige bakspray, om in te vetten

voor de ‘eivulling’
165 g kikkererwtenmeel (besan)
150 g medium tofu, samengeperst
30 g edelgist
500 ml water
60 ml olijfolie
1/4 tl gedroogde salie
zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
2. Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak het spek, de sjalotten en de knoflook 10 minuten tot de smaken vrijkomen. Laat afkoelen.
3. Leg het bladerdeeg iets overlappend op de bodem en tegen de zijkant van een quichevorm (22,5 cm doorsnede). Snijd zo nodig overtollig deeg af en gebruik het om eventuele openingen op te vullen. Prik het bladerdeeg een flink aantal keer in met een vork en leg er een vel bakpapier op. Voeg bakbonen toe en bak het deeg 15 minuten.
4. Meng de ingrediënten voor de eivulling. Schep ze in een kom en roer driekwart van de geraspte kaas erdoor.
5. Haal het deeg uit de oven en til het bakpapier en de bonen eruit. Wanneer het deeg toch is gerezen, druk het dan met de bodem van een kleine pan terug in de vorm. Vul de korst met het gebakken spekmengsel, schenk het eimengsel erover en strooi de rest van de kaas erop.
6. Bak de quiche 50 tot 60 minuten, of tot de eivulling volledig gestold is.
7. Laat de quiche iets afkoelen, spuit bakspray op de bovenkant en strooi de kala namak erover. Serveer eventueel met een salade naar keuze

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. We zijn benieuwd!

De Vegan Slager
Bol.com | Libris
Zacchary Bird
€32,50 | Good Cook
REVIEW: De Vegan Slager

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan quiche lorraine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time