Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (7 stemmen)

Nu de lente weer voor de deur staat kunnen wij eindelijk de winterse dagen achter ons laten! De lente staat in teken van groeien en bloeien, en hoe beter te genieten van het voorjaar dan met een lauwwarme voorjaarssalade met seizoensgebonden ingrediënten zoals gepofte krieltjes, radijs, veldsla en een frisse dille-yoghurtdressing. Deze heerlijke salade maak je met gewoon de Weber Pulse 2000 Elektrische barbecue! Benieuwd hoe je deze vegan voorjaarssalade op tafel zet? Het recept vind je hieronder. Opzoek naar meer barbecue inspiratie? Check dan dit heerlijke tempeh ribs recept of deze gegrilde watermeloen ham!

De Pulse 2000 van Weber
Wie kent het nog niet? Weber is een merk dat je van A-Z alles kan bieden wat je nodig hebt op de barbecue. Wij gebruiken de Pulse 2000 elektrische barbecue van Weber. Wat superfijn is aan deze barbecue is dat het een elektrische barbecue is, en daarnaast ook heel erg handig in gebruik! Je hebt namelijk twee aparte grillzones die je afzonderlijk kan instellen op temperatuur. Hierdoor kan je naast de gepofte krieltjes ook nog iets anders lekkers op de barbecue bereiden. En wist je ook dat deze barbecue gewoon op het balkon kan? Je hebt dus niet eens een tuin nodig om in het voorjaar lekker te genieten van de barbecue!

Ingrediënten
voor 4 personen
3 teentjes knoflook, gekneusd
3 takjes tijm
1 komkommer, in kwarten
½ citroen
750 g krieltjes, gewassen
200 g doperwten
200 g radijsjes, in kwarten gesneden
150 g waterkers
olijfolie
zout en peper

voor de dille-yoghurtdressing
½ citroen, het sap
100 g plantaardige yoghurt
5 g dille, fijngehakt
2 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de  Pulse 2000 Elektrische barbecue tot 200 ºC.
2. Meng de krieltjes met een flinke scheut olijfolie, knoflook en takjes tijm in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
3. Scheur een groot vel aluminiumfolie af en verdeel de krieltjes in het midden van het vel. Leg de citroen erbij en scheur nog een groot vel aluminiumfolie af om het pakketje dicht te maken.
4. Leg het pakket op de BBQ en rooster het in 30-35 minuten gaar. Prik met een mesje in een krieltje om te controleren of deze gaar is. Haal het pakketje van de barbecue, open het en laat het geheel kort afkoelen.
5. Haal de knoflook uit het pakket en snijd deze fijn. Zet apart.
6. Meng intussen de ingrediënten voor de dille-yoghurtdressing in een kom en voeg hier de fijngesneden gepofte knoflook aan toe. Roer het geheel goed door elkaar, proef en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
7. Blancheer de doperwten door er kokend water overheen te gieten, laat uitlekken en zet apart.
8. Meng de waterkers, radijs en komkommer en de helft van de dressing en plaats het in een grote serveerschaal. Verdeel de gepofte krieltjes en doperwten over de salade en serveer met de overgebleven dressing.

Heb jij dit heerlijke voorjaarsrecept al geprobeerd? Wat is jouw favoriete recept voor een frisse salade? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)