Print Friendly, PDF & Email
4.4/5 - (5 stemmen)

Deze snickers waren bij ons in no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Ingrediënten
voor 5 stuks
6 dadels, geweekt
100 g pure chocolade
60 g havermeel
50 g pinda’s, grof gehakt
25 g geraspte kokos
60 ml plantaardige variant op melk
4 el pindakaas
3 el kokosolie, gesmolten
3 el kokosmelk
2 el agavesiroop
0,5 el vanille aroma

Bereidingswijze
1. Doe de kokosolie in een pannetje en verwarm totdat het is gesmolten. Meng in een keukenmachine de havermeel, geraspte kokos, gesmolten kokosolie, 2 eetlepels pindakaas, agavesiroop en de plantaardige variant op melk tot een nougat.
2. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Verdeel de nougat over een bakvorm. Doe dit 20 minuten in de vriezer.
3. Maak een karamellaag. Doe hiervoor de geweekte dadels met 2 eetlepels pindakaas, vanille aroma en kokosmelk in de keukenmachine en laat dit mengen totdat er een plakkerige karamel ontstaat. Verspreid dit over de eerste laag in de bakvorm. Strooi de gehakte pinda’s over het mengsel en druk aan. Zet dit ook weer 20 minuten in de vriezer.
4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de bakvorm uit de vriezer en snijd lange repen uit je koek. Haal de repen door de chocolade met twee vorken zodat ze goed bedekt zijn met een laag chocolade. Laat ze daarna uitlekken op een stuk bakpapier en laat afkoelen totdat de chocolade hard is geworden.

Ga jij deze heerlijke vegan snickers maken? We zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. We horen het graag!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan snickers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)