Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes
Enza Bom

Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes

zaterdag 05 november 2022
Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is een ouderwetse bakmiddag eigenlijk. Maak bijvoorbeeld deze mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes!

Ingrediënten
voor het deeg
1 citroen, de rasp
175 g zelfrijzend bakmeel
125 g extra vierge olijfolie
125 g amandelmeel
50 g fijne kristalsuiker
2 el ijskoud water
½ tl zout

voor de vulling
500 g mascarpone
400 g Maza Hoemoes Vijg & Cranberry
3 el honing
1 tl vanille-extract

ter garnering
5 verse vijgen
25 g pistachenoten

Bereidingswijze
1. Meng de olijfolie en het ijswater door elkaar in een maatbeker.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel boven een kom en voeg hier de fijne kristalsuiker, de citroenrasp en het zout aan toe. Roer het geheel door elkaar en voeg langzaam het olijfolie-watermengsel toe aan de kom, roer het geheel rustig door met een spatel en kneed het vervolgens met je handen totdat er een deeg ontstaat.
3. Rol het deeg uit, bedek een taartvorm met uitneembare bodem met het deeg en druk het deeg tegen de zijkanten aan met de achterkant van een lepel zodat er een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, bedek de taartvorm met plasticfolie of een theedoek en plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 200℃. Haal de taartbodem uit de koelkast, verwijder het plasticfolie en bedek het taartdeeg met bakpapier, verdeel hier bakbonen over en bak de bodem 15 minuten blind in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten in de oven totdat deze aan de randen mooi bruin kleurt. Laat de bodem minimaal 20 minuten afkoelen buiten de koelkast.
5. Maak ondertussen de vulling door de mascarpone, Maza Hoemoes Vijg & Cranberry, het vanille-extract en de honing te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren. Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem en strijk glad met een spatel.
6. Snijd de verse vijgen in partjes of plakjes, hak de pistachenoten fijn en garneer de taart met de vijgen en pistachenoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.