Sakura kersen-pistachecake
Tessa Emmen

Sakura kersen-pistachecake

woensdag 08 maart 2023
Zou jij elke dag wel een smoesje willen bedenken om iets heerlijks te bakken? In het boek ‘Elke dag Bakdag’ heeft Jayne Jubb deze vast voor je klaarstaan! Deze kersen-pistachecake geeft je een vervroegd lentegevoel. De kersenbloesem in Japan, ook wel ‘sakura’ genoemd, doet Jayne denken aan de lente. Deze bloesem groeit uiteindelijk uit tot heerlijke kersen. Deze kleurrijke taart is echt een plaatje en is rijkelijk bestrooid met vruchten en het groen van de bladeren zie je weerspiegeld in de pistachenoten. Daarnaast kun je deze cake ook glutenvrij maken (zie tip) en bevat dit baksel weinig suiker, zodat je zeker geen schuldgevoel krijgt na het eten van deze cake! 

 
Ingrediënten

voor 1 cake
2 eieren
½ citroen, rasp
100 g kersen, gehalveerd, zonder pit, bevroren
100 g yoghurt
75 g suiker
75 g patentbloem
55 g milde olijfolie
45 g pistachenoten, fijngehakt
20 g pistachenoten, gehalveerd
¾ tl bakpoeder
½ tl vanille-extract
¼ tl fijn zout
zonnebloemolie 

voor het glazuur
½ citroen, sap
15 gram suiker

 
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet een bakvorm met losse bodem van circa 33 x 9 centimeter in.
3. Klop de eieren, het suiker en de citroenrasp in een grote kom tot de suiker oplost. Je kunt een elektrische handmixer of een staande mixer voorzien van een garde gebruiken. Of gebruik gewoon een garde en je eigen spierkracht.
4. Schenk de olijfolie er in een dunne straal bij en klop enkele minuten tot een licht en luchtig mengsel.
5. Voeg de yoghurt en het vanille-extract toe en klop opnieuw zodat alles goed gemengd is.
6. Spatel ten slotte de patentbloem, fijngemalen pistachenoten, het bakpoeder en zout erdoor en meng tot een glad beslag.
7. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en strijk het gelijkmatig uit over de bodem. Strooi de kersenhelften en daarna de gehalveerde pistachenoten over het beslag. Bak de cake in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Hij is gaar als een scherp mes of satéprikker er na insteken weer schoon en droog uit komt.
8. Maak het glazuur wanneer de cake nog warm is. Zeef het citroensap om eventuele pitjes en vliesjes eruit te halen. Kook het citroensap en de suiker heel even tot de suiker oplost. Strijk dit mengsel over de nog warme taart en laat dan afkoelen. Geniet er van!

Tip: Je kunt deze cake glutenvrij maken door de patentbloem te vervangen voor een mengsel van gelijke delen amandelmeel en rijstmeel. 

Heb jij ‘Elke dag bakdag’ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Elke dag Bakdag
Bol.com | Libris
Jayne Jubb | Becht
ISBN: 978 90 230 1706 6
€26,99 



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.