Spaghetti met vegan gehaktballetjes
Lauren Kreijger

Spaghetti met vegan gehaktballetjes

zondag 17 mei 2020
Het perfecte voorbeeld van comfort food: spaghetti met balletjes! Voor het recept van vandaag doken we de keuken in met plantaardige gehakt en maakten wij zelf onze eigen vegan balletjes! Belangrijk bij de keuze van het gehakt is om niet een vegan rulgehakt of kruimgehakt te kopen. Je moet het vegen gehakt kunnen draaien tot een balletje! Makkelijk, veganistisch en boordevol groenten. Ga jij deze spaghetti maken?

Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook
1 grote wortel
1 grote ui
1 pak (500 g) gezeefde tomaten
½ groentebouillonblokje
400 g vegan gehakt
300 g volkoren spaghetti
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
een plukje peterselie
zout en peper

Bereidingswijze
1. Schil de wortel en rasp hem fijn. Doe de rasp in een kom.
2. Pel de uien en knoflook en snijd ook deze fijn. Voeg de helft van de fijngesneden uien en knoflook toe aan de kom. Snijd ook de peterselie en voeg deze samen met het gehakt toe aan de kom.
3. Kneed het gehakt en vorm hier balletjes van. Zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
4. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar en giet af.
5. Verhit twee el olijfolie in een pan en voeg hier het uitje en de knoflook aan toe. Bak glazig. Voeg hierna de balletjes toe en braad ze ongeveer 5-10 minuten totdat ze stevig zijn.
6. Voeg de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken.
7. Voeg tot slot de spaghetti en balletjes toe aan de pan. Schep om met een spatel en vul vier borden met spaghetti en balletjes.

Tip! 
Lekker met wat veldsla en cherrytomaatjes ter garnering.

Heb jij deze spaghetti gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Bedankt voor dit leuke en makkelijke recept, ga ik zeker proberen! Waar ik me wel vaak over verbaas bij vegarecepten: de hoeveelheid groente. Minder vlees en meer groente lijkt me steeds belangrijker worden voor ons en onze kinderen. 1 wortel, 1 ui en wat gezeefde tomaten... beetje veldsla erbij... dat kan toch bij lange na geen 250 gr p.p. zijn?

11:44 19 januari 2024

Hoi Hester, Ik moet eerlijk zeggen dat wij zelf over het algemeen ook met de lunch en tussendoor veel groenten eten, waardoor wij wel aan die 250 gram komen dagelijks. Het diner kan daardoor af en toe minder groenten bevatten. Goede suggestie wel om hier ook voor kinderen rekening mee te houden, daar zijn wij zelf iets minder mee bezig, omdat we die zelf niet hebben. Bedankt voor de tip!

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.