Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor speltsalade met venkel, pompoen, belugalinzen en geitenkaas.

Ingrediënten
Voor 4 personen
160 g spelt
200 g belugalinzen
1 rode ui
500 g pompoen
2 venkelknollen
80 g pompoenpitten
3 el peterselie
100 g geitenkaas
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie (besprenkelen)
2 el citroensap (uit flesje)
4 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg wat zout toe en kook het spelt in 30-35 minuten beetgaar.
  2. Zet de belugalinzen op in een pannetje water en kook met wat peper, het laurierblad en een halve ui (bij 4p), met schil (!), in 25-30 minuten gaar.
  3. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukjes van 1,5 cm. Snijd de venkel in de lengte in 6 tot 8 partjes. Verdeel de groenten over een braadslee. Plet de knoflook, met schil, en leg bij de groenten. Besprenkel met de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Schuif voor circa 20-25 minuten in de oven.
  4. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan, blijf erbij want het kan hard gaan.
  5. Snijd intussen de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.
  6. Maak een dressing van citroensap, olijfolie extra vierge en peper en zout en doe naar smaak, al dan niet, wat van de geroosterde knoflookpulp door de dressing.
  7. Giet het spelt en de linzen af, haal de braadslee uit de oven en meng alles samen met dressing en de peterselie door elkaar. Serveer met de verkruimelde geitenkaas.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Speltsalade met venkel, pompoen, belugalinzen en geitenkaas
Article Name
Speltsalade met venkel, pompoen, belugalinzen en geitenkaas
Description
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor speltsalade met venkel, pompoen, belugalinzen en geitenkaas!
Author