Print Friendly, PDF & Email

Deze black bean soup is ontzettend spicy! Vullend, pittig en stevig met de zwarte bonen, tomaten, pompoen, knoflook en pepers. Bomvol smaak en pit!

Wat heb je nodig voor de soep?
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 verse groene jalapeno peper
1 tl gemalen komijn
4 el olie om in te bakken
450 g zwarte bonen (1 nacht geweekt)
1 blikje gepelde tomaten (400g)
1 l groentebouillon
300 g pompoen (geschild)
150 g feta kaas
1 bosje koriander
extra nodig: keukenmachine of staafmixer

Hoe maak je de soep?
Pel en snipper de knoflook en ui. Snij het vruchtvlees van de peper fijn. Fruit in een ruime kookpan de ui, knoflook, peper en komijn in wat olie glazig. Spoel de bonen af onder koud water en voeg ze samen met de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook en laat ca. 11/2 uur zachtjes koken tot de bonen lekker gaar zijn. Voeg indien nodig wat extra water toe. Schep de helft van de bonen uit de soep en maal ze fijn in de keukenmachine en voeg weer toe. Snij de pompoen in 1 cm. blokjes en bak ze in enkele minuten net gaar in wat olie. Schep ze door de soep en serveer de soep met verbrokkelde feta en grofgesneden koriander. In plaats van droge bonen kun je ook 2 blikjes uitgelekte zwarte bonen nemen. Deze zijn al gaar dus je hoeft ze maar even te laten koken.

Heb jij de spicy black bean soep gemaakt? Laat ons jouw creactie zien op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Spicy black bean soep met feta
Article Name
Spicy black bean soep met feta
Description
Deze pittige soep is zeker niet voor voorzichtige eters. Vullend, pittig en steving met de zwarte bonen, tomaten, pompoen, knoflook en pepers. Bomvol smaak en pit!
Author