Print Friendly, PDF & Email

Jaaaa, het herfstseizoen is weer begonnen! En dat betekent stamppot, mmm. Wij staken deze Nederlandse klassieker in een origineel jasje, samen met de nieuwe najaarsproducten van JUMBO. Moeilijk? Zeker niet! Lekker? Absoluut! En binnen no time op tafel. Onze nieuwe herfstfavoriet!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g aardappel
500 g zoete aardappel
300 g JUMBO andijvie-rucola stamppotmix
100 ml groentebouillon
2 verpakkingen JUMBO Veggie Chef Gehaktbal in jus
4 el pijnboompitten
zout en peper

TIP Je kunt deze stamppot lekker ambachtelijk maken met verse aardappelen, of het jezelf een beetje makkelijk maken met de gemengde aardappelpuree van JUMBO. Dan heb je twee pakjes aardappelpuree nodig in plaats van de verse aardappelen, en kun je de groentebouillon, zout en peper achterwege laten. Dan is deze stamppot helemaal snel klaar!

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd deze beide in stukken van gelijkmatige grootte en zet ze voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater en kook de aardappels gaar in 25 minuten. Giet de aardappelen af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree. NB. Als je de kant-en-klare aardappelpuree gebruikt, kan je deze stap natuurlijk overslaan 🙂
  2. Verhit een koekenpan op het vuur. Wanneer deze goed heet is, rooster je de pijnboompitten goudbruin, terwijl je deze constant in beweging houdt gedurende 2 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord tot later gebruik.
  3. Meng de andijvie-rucola stamppotmix door de aardappelpuree, samen met de helft van de pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de gehaktballen met de jus in een pan en verwarm 6-10 minuten op lage temperatuur. Draai de gehaktballen af en toe om, net zo lang tot ze klaar zijn.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gehaktbal, jus en overige pijnboompitten.

Geniet van de herfst!

Heb jij dit stamppot recept gemaakt? Plaats een foto of laat het ons weten in een reactie via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische stamppot met andijvie, rucola, zoete aardappel en vega bal
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)