Sticky tempeh met broccoli, paprika en courgettenoedels
Mariëlle van Stek

Sticky tempeh met broccoli, paprika en courgettenoedels

woensdag 10 april 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor sticky tempeh met broccoli, paprika en courgettenoedels!

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g tempeh
2 courgettes
1 el gember, geraspt
1 broccoli
2 paprika’s
1 rode peper
2 lente-uitjes
2 knoflookteentjes
4 el ketjap manis
2 tl sambal manis
4 el sojasaus
2 el honing
plantaardige olie
olijfolie (geschikt om in te bakken)

Extra benodigdheden
spiraalsnijder

Tip! Bij dit gerecht stellen wij courgettenoedels voor, maar rijst of gewone noedels zijn natuurlijk ook erg lekker. Als je geen courgettenoedels wil maken, snijd dan de courgette in stukjes en stoof op het laatst even mee met de broccoli en paprika. Serveer er eventueel voor de grotere eters wat rijst of noedels bij.

Bereidingswijze
1. Snijd de tempeh in reepjes van circa 0.5 cm dik en 4 centimeter lang. Verwarm in een grote koekenpan plantaardige olie en bak daarin de tempeh (in meerdere porties) bruin. Leg de tempeh op een bord met keukenpapier.

2. Was de courgette en maak de courgettenoedels met een keukenmachine (de rasp stand) of met een spiraalsnijder. Wil je dit niet, snijd dan in blokjes.

3. Rasp de gember. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en maak verder kleine roosjes. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de rode peper in halve ringetjes, met of zonder de zaadjes (naar smaak). Pers de knoflook. Fruit in een wok de gember, knoflook en rode peper even aan in wat olie. Voeg de groenten toe met 1 el water, dek af en laat gaar stoven in ca. 8 minuten.

4. Maak de tempeh af. Doe de ketjap manis en 1 el water samen met de sambal in de koekenpan. Roer even door en doe de tempeh er weer bij. Verwarm goed door.

5. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg samen met de courgettenoedels bij de groenten. Roerbak omscheppend ca. 2 minuten mee, de bite moet blijven maar het rauwe moet er net af. Voeg de sojasaus en de honing bij de groenten en warm nog even door. Serveer met de sticky tempeh.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.