Print Friendly, PDF & Email

Het is jullie vast niet ontgaan: de Dalgona koffie trend. Een romige ijskoffie die bestaat uit ijskoude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Een aanrader voor alle ijskoffie lovers! Ik besloot een draai te geven aan deze trend en creëerde voor jullie de sundae Dalgona!

Ingrediënten
Voor 2 porties
3 ingevroren bananen
130 g magere kwark
2 el oploskoffie
2 el suiker
2 el heet water

Bereidingswijze

  1. Snijd de bananen in plakjes en doe deze in een diepvrieszakje. Leg minimaal 5 uur in de vriezer.
  2. Doe de banaan en kwark in een blender en maal tot een gladde massa. Schep in een afsluitbaar bakje. Zet het bakje even in de vriezer.
  3. Doe de oploskoffie met de suiker en het kokend hete water in een kom. Klop het mengsel met een mixer of garde net zo lang totdat je een stevige lichtbruine kleur hebt.
  4. Vul twee kommetjes met het bananenijs en top af met een flinke eetlepel romige koffiesaus.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sundae Dalgona
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!