Print Friendly, PDF & Email

Taco’s zijn een all-time favoriet recept waar je ook heel makkelijk een plantaardige variant van kunt maken. Om dit te laten zien, hebben wij het volgende vegan recept bedacht: zelfgemaakte taco’s met Mexicaanse zoete aardappelvulling en cashewcrème! Tijd voor een plantaardige fiësta 😉

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de taco’s
250 g bloem
150 ml lauwwarm water
10 g bakpoeder
2 el zonnebloemolie
1 mespunt zout

voor de cashewnotencrème
200 g ongebrande cashewnoten
200 ml water
1 limoen, sap en rasp

voor de feestelijke vulling
500 g zoete aardappels
300 g mais, uitgelekt
2 paprika’s
2 tl tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl cayennepeper
2 avocado’s
2 limoenen, in partjes
15 g koriander, fijngesneden
zout en peper

extra nodig:
theedoek
deegroller

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren. Giet af en blend de cashewnoten samen met het water en limoensap en rasp in een blender of keukenmachine tot een gladde spread.
  2. Meng voor de taco’s bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een kom. Voeg water en zonnebloemolie toe en kneed door elkaar. Strooi bloem op het aanrecht en kneed het deeg tot een bal. Verdeel de deegbal in ongeveer 15 stukjes en rol deze tot balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede. Leg de stukjes onder een vochtige theedoek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Maak ondertussen de tacovulling: schil de aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.
  4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelblokjes 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikablokjes en paprikapoeder, komijn, koriander en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en voeg tomatenpuree en maiskorrels toe en laat nog even sudderen op laag vuur.
  5. Strooi extra bloem op het aanrecht en rol een balletje uit met een deegroller. Bestrooi de taco met bloem en leg de taco terug onder de theedoek. Herhaal deze stap en stapel de taco’s op tot alle deegballetjes uitgerold zijn.
  6. Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak de taco een paar seconden per kant, totdat er aan de bovenkant bubbels verschijnen, draai de taco om en herhaal deze stap met de overgebleven taco’s.
  7. Snijd de avocado en limoenen in partjes en serveer bij de taco’s en de vulling.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet taco recept? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Taco's met Mexicaanse zoete aardappelvulling en cashewcreme
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!