Tarte tatin met sjalotten, brie en hazelnoten
5 (100%) 1 vote
De tarte tatin is ontstaan toen iemand het deeg was vergeten bij het bakken van een appeltaart. Het deeg werd bovenop gedaan, en daar kwam deze mooie taart uit! Een tarte tatin heeft normaliter een knapperige bodem en gekarameliseerde appels en is makkelijk en waanzinnig lekker. Deze taart heeft een hartige twist door de sjalotten, brie en hazelnoten! Aards, zacht én zoet.
Wat heb je nodig voor de tarte tatin?

250 g sjalotten
4 el roomboter
4 takjes tijm
50 ml balsamicoazijn
20 g brie (bijv. brie met fenegriek)
100 g hazelnoot
2 plakjes bladerdeeg
100 g rucola
zout en peper
Extra nodig
4 tarte tatinvormen ca. Ø 15 cm of 1 grote van ca. Ø 30 cm

Hoe maak je de tarte tatin?
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snij de sjalotten in vier parten en smelt de boter in een pan met dikke bodem. Strooi de tijmblaadjes in de pan en bak de sjalotten op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren en zacht aanvoelen. Zorg dat de partjes niet uit elkaar vallen. Schenk de balsamicoazijn over de sjalotten en laat nog enkele minuten op laag vuur staan. Vet de vorm in en rangschik de sjalotten op de bodem. Strooi hier wat zout en peper over. Snij de brie in plakjes en verdeel over de sjalotten. Hak de hazelnoten grof en strooi over de brie. Rol het deeg iets uit en snij een cirkel dat iets groter is dan de vorm. Leg het deeg voorzichtig over de vorm en stop de randjes goed in. Prik het bladerdeeg in met een vork. Plaats de taart in de oven en bak ca. 30 min. of totdat de bovenkant goudbruin en krokant is. Laat iets afkoelen en draai de taart voorzichtig om met een bord. Strooi voor het serveren nog wat rucola over de tarte tatin. Lekker met een frisse salade.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tarte tatin met sjalotten, brie en hazelnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!