Print Friendly, PDF & Email

Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry’s. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.

Ingrediënten
Voor de salade
2 handen verse spinazie
100 gram bruine rijst
1 stengel lente-ui
halve komkommer
kleine stronk broccoli (paar roosjes)
1 kleine wortel
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 el kurkuma
1 tl paprikapoeder
scheutje olijfolie
handje cashewnoten
Voor de dressing
2 el plantaardige yoghurt
1 el tahin (kun je weglaten als je hier niet van houdt)
1 el citroensap
1 tl currypoeder
snuf gemberpoeder
snuf peper

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kikkererwten, een eetlepel olijfolie, de kurkuma en de paprikapoeder. Hussel door elkaar en spreid over een ovenplaat met bakpapier. Rooster de kikkererwten in 20 minuten knapperig. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 5 minuten beetgaar en giet af. Kruid eventueel met een beetje kurkuma als je daarvan houdt. Snijd de lente-ui in stukjes en de komkommer in plakjes. Snijd met een juliennesnijder de wortel in slierten. Verdeel de spinazie en lente ui over twee borden en schep hier de rijst overheen. Verdeel vervolgens de komkommer, wortel, broccoli en de geroosterde kikkererwten over de borden. Garneer met cashewnoten. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje en besprenkel over de salade.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing
Article Name
Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing
Description
Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry's. Deze salade zit bomvol rijst, kikkererwten, groenten en currydressing. Hoe lekker!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!