Print Friendly, PDF & Email

Een noedelsoepje is zo gemaakt, zo ook deze heerlijke variant met winterpeen, broccoli, paddenstoelen, gember en bosui van onze vrienden van ZTRDG. Gebruik je groenten rauw door ze ragfijn te snijden, te schaven of een minuutje mee te koken in de soep. Zo blijven alle voedingswaarden goed behouden en je groenten lekker knapperig. Als je soep over hebt kan je deze ook ideaal bewaren in de vriezer!

Wat heb je nodig?
1 rode peper
1 cm verse gember
½ winterpeen
1 groentenbouillon blokje
1 blik kokosmelk
½ broccoli
100 g paddenstoelen
1 eitje
zilvervlies rijstnoedels of Udon noedels
koriander
bos-ui
limoen
neutrale olie om in te bakken
sojasaus en chilivlokken naar smaak

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je deze Thaise noedels?
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snij fijn en rasp de gember. Snij de winterpeen julienne (hele dunne reepjes). Verhit olie in een wok of hapjes pan en fruit de gember en rode peper even aan. Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Breek de broccoli in kleine roosjes en borstel de paddenstoelen schoon. Voeg toe aan de bouillon en laat ca. 5 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en eventueel sojasaus. Kook het eitje hard in ca. 8 minuten. Week de noedels ca. 2 minuten in het water waar je het eitje in hebt gekookt. Giet de noedels af en verdeel over 2 kommetjes. Giet de bouillon over de noedels en serveer met verse koriander, bos-ui, wortel, een partje limoen en een half eitje.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise noedelsoep met knapperige groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 36 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!