Thaise noedelsoep met knapperige groenten
ZTRDG

Thaise noedelsoep met knapperige groenten

zaterdag 15 april 2017
Een noedelsoepje is zo gemaakt, zo ook deze heerlijke variant met winterpeen, broccoli, paddenstoelen, gember en bosui. Gebruik je groenten rauw door ze ragfijn te snijden, te schaven of een minuutje mee te koken in de soep. Zo blijven alle voedingswaarden goed behouden en je groenten lekker knapperig. Als je soep over hebt kan je deze ook ideaal bewaren in de vriezer!

 

Wat heb je nodig?


voor 2 personen
1 blik (400 ml) kokosmelk
1 rode peper
1 groenten bouillonblokje
1 ei, gekookt
1 bosui stengel
1 limoen
½ winterpeen
½ broccoli
150 g zilvervlies rijstnoedels of Udon noedels
100 g paddenstoelen
olijfolie
sojasaus en chilivlokken naar smaak
optioneel: koriander

Hoe maak je deze Thaise noedels?



  1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snijd fijn en rasp de gember. Snijd de winterpeen julienne (hele dunne reepjes).

  2. Verhit olie in een wok of hapjes pan en fruit de gember en rode peper even aan. Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.

  3. Breek de broccoli in kleine roosjes en borstel de paddenstoelen schoon. Voeg toe aan de bouillon en laat ca. 5 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en eventueel sojasaus.

  4. Kook het eitje hard in ca. 8 minuten. Week de noedels ca. 2 minuten in het water waar je het eitje in hebt gekookt.

  5. Giet de noedels af en verdeel over 2 kommetjes. Giet de bouillon over de noedels en serveer met verse koriander, bosui, wortel, een partje limoen en een half eitje.


Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

5 Reacties

Wat een geweldig recept, ik heb het in juni al een paar keer gemaakt. Ik krijg morgen gasten en heb dit recept maar weer tevoorschijn gehaald. Nog een suggestie wat je er eventueel bij kunt serveren? Ik zit zelf aan papadums te denken.....

12:10 19 januari 2024

Hoi Mieke, papadums lijken mij erg lekker bij de noedelsoep! Dipjes erbij is ook altijd goed :-) Veel plezier alvast vandaag!

12:10 19 januari 2024

Voeg je hier helemaal geen water toe aan het gerecht?

12:10 19 januari 2024

Hoi Timon, zoals ik het lees klopt dat inderdaad! Er wordt in dit recept van ZTRDG kokosmelk en een bouillonblokje gebruikt in plaats van water en een bouillonblokje. Groetjes, Lieske

12:10 19 januari 2024

Vandaag gemaakt, erg lekker

12:10 19 januari 2024

Ztrdag bestast niet meer. Die melding krijg ik tenminste als ik op de link klik. Misschien is het handig om dat te vermelden bij de recepten?

12:10 19 januari 2024

Hoi Martine, wat scherp! De link gaat inderdaad niet meer naar de website van ZTRDG, ik ga dit aanpassen. Dankjewel!

12:10 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.