Print Friendly, PDF & Email

Een gezonde, kruidige quinoa met een Aziatisch tintje. Altijd lekker voor de afwisseling met de pittige gember, de stevige cashews en lekker veel koriander, de gember-pindasaus geeft het geheel een lekkere smeuïgheid en maakt de salade af!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 kop quinoa
½ rode kool
1 winterpeen
1 rode paprika
1 rode ui
4 lente-uitjes

Voor de saus:
3 eetlepels tahin, amandelpasta of pindakaas
1 eetlepel honing
2 eetlepels gember, geraspt
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
eventueel water om te verdunnen

Voor de garnering:
flinke hand verse koriander
100 gram cashews, grofgehakt

Hoe maak je deze Thaise quinoa?
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de rode kool fijn, snij de rode paprika in blokjes, schil de rode ui en snij fijn samen met de lente-uitjes, voeg dit toe aan de gekookte quinoa. Snij vervolgens de winterpeen in blokjes en roerbak in een koekenpan tot de wortel lauwwarm en beetgaar is. Voeg deze toe aan de salade. Maak dan de saus: doe de eetlepels tahin, amandelpasta of pindakaas samen met de honing in een kommetje. Als je een magnetron hebt laat deze dan 15-30 seconde opwarmen of verwarm het geheel au-bain-marie tot het een glad mengsel is. Voeg de gember, de sojasaus en de rijstazijn toe en meng tot een egale saus. Verdun met water als dat nodig is om er een vloeibaar geheel van te maken. Meng een gedeelte van de saus door de salade, proef en voeg meer saus toe naar smaak. Verdeel de salade over een grote schaal of over de borden en bestrooi met verse koriander en grofgehakte cashews. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise quinoa met gember-pindasaus
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!