Print Friendly, PDF & Email

De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets! De laatste jaren is deze vrucht namelijk enorm populair geworden. Zo populair zelfs dat er aan dit superfruit een heel restaurant en gelijknamig kookboek is toegewijd: The Avocado Show! Het kookboek staat vol met de mooiste en lekkerste culinaire recepten. Wij konden je deze zeer Instagrammable recepten natuurlijk niet onthouden! Vandaag: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus.

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 eieren
4 tl (sushi)azijn
2 avocado’s
40 g gemengde sla
zout en peper
evt. eetbare bloemetjes

Voor de hollandaisesaus
1 eigeel, op kamertemperatuur
100 g boter
1 el citroensap
1/2 tl cayennepeper

Extra nodig
staafmixer
keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 4 theelepels azijn toe aan de pan en wacht tot het water kookt. Maak een draaikolk met de steel van een houten lepel en breek een ei open in de draaikolk en zet het vuur uit. Pocheer het ei gedurende 3,5 minuut. Haal het ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat het ei afkoelen in een kom met koud water. Verplaats het ei naar een bord met keukenpapier en laat het uitlekken.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Snijd een klein stukje van de onderkant van de helften zodat ze straks steviger blijven staan. Smeer de helften in met wat (sushi)azijn. Leg op elk bord twee avocadohelften.
  3. Leg voor de hollandaisesaus het eigeel op de bodem van de beker van je staafmixer en voeg het citroensap en de cayennepeper toe. Smelt de boter in een steelpannetje met schenktuit, als je die hebt. Of giet de gesmolten boter in een schenkkannetje. Zet de staafmixer op het eigeel, zet hem aan en schenk langzaam de hete boter erbij. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog terwijl je op en neer beweegt. Je ziet de mooie, volle hollandaisesaus nu vanzelf ontstaan. Breng de hollandaisesaus op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de gemengde sla over de borden en leg voorzichtig de gepocheerde eieren op de avocado. Schenk de hollandaisesaus over de eieren en bestrooi deze met peper en zout naar smaak. Garneer de eieren eventueel met eetbare bloemetjes.

Smakelijk!

Tip! 
Vind jij eieren pocheren nog moeilijk? Wij helpen je een handje in dit ‘hoe maak je een gepocheerd ei’ filmpje! Ook kun je ervoor kiezen om de eieren niet te pocheren maar te koken. Kook dan de eieren in een pan met ruim kokend water in 6 minuten gaar.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

The Avocado Show
Ron Simpson, Julien zaal en Colette Dike
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021570891
Prijs: €18,50

Summary
recipe image
Recipe Name
The Avocado Show: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time