Print Friendly, PDF & Email

Met dit koude weer is een verwarmende soep geen overbodige luxe. Maak lekker veel zodat je de restjes de dag daarna kunt nemen tijdens de lunch. Rooster er een sneetje brood bij om het gerecht compleet te maken. Dat maakt die thuiswerkdag een stuk beter!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 aubergines
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
1 ui
2 teentjes knoflook
600 ml bouillon
2 tl paprikapoeder
2 tl kaneel
1,5 tl komijn
1,5 tl chilipoeder
zout en peper
4 el crème fraîche
35 g pijnboompitten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Leg de aubergines in een ovenschaal en prik ze op meerdere plekken in met een vork zodat er allemaal kleine gaatjes ontstaan. Doe de aubergines daarna ongeveer 40 minuten in de oven of totdat ze zacht aanvoelen.
3. Laat de aubergines heel even afkoelen. Snijd ze daarna doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd dit in stukjes.
4. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook. Doe olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aubergine, komijn, paprikapoeder, kaneel en chilipoeder toe en bak mee.
5. Voeg tomatenblokjes en bouillon toe en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
6. Pureer de soep. Het is een vrij dikke soep dus mocht je deze iets willen verdunnen dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Proef de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.
7. Rooster de pijnboompitten kort in een pan (zonder olie). Let goed op want deze verbranden snel.
8. Doe de soep in kommen en doe er een eetlepel crème fraîche in en garneer met de pijnboompitten.

Tip: wil je graag een vegan variant maken? Vervang de crème fraîche dan door haver fraîche.

Heb jij deze soep gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel erg benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tomaat-auberginesoep met geroosterde pijnboompitten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)