Lekker en snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel. En dat is heel fijn in september, wanneer het drukke leven weer gaat beginnen én we misschien een beetje extra gezond willen doen. Vandaag op het menu: vegetarische tomaten-ricottataart!
Hoe pak je dat aan, koken met 5 ingrediënten?
Om lekkere en voedzame gerechten te maken hoef je echt geen uren in de keuken te staan en heb je zeker geen 100 ingrediënten nodig. Natuurlijk was het heerlijk om in de vakantie op je gemak te koken en ware kunstwerken op te dienen met veel verschillende ingrediënten, maar het gewone leven is weer langzaam aan het opstarten. En met gewoon bedoelen we natuurlijk dat de scholen weer open zijn, we massaal de werklaptops weer openklappen en het uit is met de zomerpret! Om ook weer in het kookritme te komen, helpen we je graag op weg met 5 tips om te koken met 5 ingrediënten.
- Kies voor de beste ingrediënten, dat geeft de smaak aan je gerecht!
- Denk niet te moeilijk, denk aan soep, salade, eenpansgerechten en ovenschotels.
- Restjes: kijk eens wat je nog in de koelkast en voorraadkast hebt liggen: vaak vind je daar 5 ingrediënten die samen een volwaardige maaltijd vormen.
- Kies voor minimaal één goede smaakmaker die de andere ingrediënten samenbrengt.
- Kies een ingrediënt dat in het seizoen is en probeer hier zo lang dit product breed verkrijgbaar is zo veel mogelijk combinaties mee te maken met 5 ingrediënten, zo heb je altijd genoeg inspiratie!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 bakjes (360 g) Honingtomaten®
2 eieren
5 plakjes bladerdeeg
250 g ricotta
100 g spinazie
extra nodig
1 quichevorm van ongeveer 20 cm
Gebruik je een grotere vorm? Gebruik dan meer Honingtomaten®, genoeg om de bodem mee te bedekken.
Bereidingswijze
- Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem van de quichevorm, snijd het bladerdeeg dat over de randen hangt af zodat het bladerdeeg mooi aansluit op de vorm en verdeel deze losse stukjes over de bodem. Druk de bladerdeegvellen tegen elkaar aan met je duim zodat ze samen een stevige bodem vormen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg.
- Breek de eieren in een kom en roer ze met behulp van een vork los. Voeg de ricotta toe aan de kom en roer het geheel door.
- Snijd de spinazie grof en voeg dit toe aan de kom met het ricotta-eimengsel. Roer het geheel goed door en verdeel het mengsel over de quichevorm.
- Verwarm de oven voor op 225 °C en bak de ricottataart 20 minuten totdat deze goudbruin kleurt. Haal de ricottataart uit de oven en garneer met Honingtomaten®. Je kunt ervoor kiezen om de Honingtomaten® heel te houden of ze te halveren.
- Serveer de ricottataart terwijl deze nog lauwwarm is.
Smakelijk!
Wat is jouw favoriete gerecht met 5 ingrediënten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. . We zijn ontzettend benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!






Het is een heerlijke en een makkelijke vegetarische recept.
Ik heb zelf een variatie gemaakt met vegetarische spekjes van vivera.
Zeker een aanrader en dankje wel voor het recept.
Hi David, wat goed om te horen! leuk dat je het hebt getest met vega spekjes, een goede tip!
Gisteren geprobeerd.. Heerlijk! En zo simpel 🙂 Dankjewel!
Wat leuk om te horen Dorien! Bedankt voor je reactie! 🙂
Kun je de tomaatjes ook meebakken, ipv later toevoegen?
Hoi! Ik zou zelf de tomaatjes later toevoegen omdat ze anders veel van hun vocht verliezen tijdens het bakken in de pan wat afdoet aan de smaak. Je kunt ervoor kiezen om ze mee te bakken, in de praktijk kan het, maar je mengsel kan er wel van aan de pan gaan plakken door het vocht. Dus ik zou het eigenlijk niet aanraden.
Zit er genoeg maak aan ? Moet hier niets van peper & zout ofzo in ?
thx
De tomaten geven veel smaak aan de taart! Maar peper en zout toevoegen mag natuurlijk altijd 🙂