Toscaanse groentesoep met cavolo nero en cannellinibonen
3 (60%) 2 votes

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag Toscaanse groentesoep met cavolo nero en cannellinibonen.

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 uien
200 g wortels
70 g tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
100 g cavolo nero
200 g canellinibonen
200 g tomatenblokjes
2 knoflookteentjes
2 tl  Italiaanse kruiden
50 g Parmezaanse kaas
300 ml water
2 el olijfolie
zonnebloemolie, om in te bakken
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Schil de wortels en snijd klein. Verwarm zonnebloemolie samen met de tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur. Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en breng aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur van de warmtebron.
  2. Was de cavolo nero, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de cavolo nero toe aan de soep.
  3. Laat de canellinibonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan de soep. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.
  4. Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.

Smakelijk!

Tip!
De harde nerven van de cavolo nero kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een koekenpan en aan de soep toevoegen. Ook lekker met pijnboompitjes.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Toscaanse groentesoep met cavolo nero en cannelinibonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!