TRENDING: 3 x Savoury Oats
Miriam Groot

TRENDING: 3 x Savoury Oats

maandag 11 december 2017
Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten! Afgelopen weken deelden we het recept van deze verschillende varianten!

Wat heb je nodig voor deze Savoury Oats?

Voor de Italiaanse havermoutpap:


  • 50 gram havermout

  • 375 milliliter water

  • een half groenten bouillonblokje

  • een handje gekleurde cherry tomaatjes, gehalveerd

  • een handje verse basilicum

  • 1 theelepel basilicum olijfolie

  • zout en peper naar smaak


Voor de Zuid Amerikaanse havermoutpap:


  • 50 gram havermout

  • 375 milliliter water

  • een half groenen bouillonblokje

  • 1/3 van een pompoen, geschild en in blokjes

  • 10 blaadjes verse salie

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 1 theelepel walnootolie

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: een gebakken of zachtgekookt ei


Voor de Japanse havermoutpap:


  • 50 gram havermout

  • 375 milliliter water

  • 1 eetlepel + 1 theelepel miso pasta

  • 3 shiitake paddestoelen, in reepjes

  • een half nori blad

  • 1 radijs, in plakjes

  • 1 theelepel sesamzaadjes

  • 1 theelepel sesamolie

  • zout en peper naar smaak


Hoe maak je deze Savoury Oats?
Voor alle drie de varianten is de basis hetzelfde: je brengt het water aan de kook en voegt hier de havermout en het halve bouillonblokje of de miso pasta aan toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje.

  1. Voor de Italiaanse havermoutpap strooi je er wat basilicum olijfolie, verse basilicumblaadjes en gekleurde cherrytomaatjes overheen.

  2. De Zuid Amerikaanse variant vergt iets meer voorbereiding: de pompoenblokjes meng je namelijk eerst in een kom met een eetlepel gesmolten kokosolie, 4-5 verse, gesneden salieblaadjes, peper en zout en vervolgens rooster je ze voor 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Strooi dit, samen met de overige salieblaadjes en de walnootolie over de havermoutpap. Een gebakken of zachtgekookt ei past heel goed bij dit gerecht, maar om het vegan te houden, heb ik dit niet gedaan.

  3. Voor de Japanse havermoutpap week je shiitake paddestoelen kort in een klein beetje heet water gemengd met een theelepel miso pasta. Knip een half nori blad in reepjes en strooi deze met de shiitake paddestoelen, radijs, sesamzaadjes en sesamolie over de pap.




Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.