Print Friendly, PDF & Email

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Wat heb je nodig voor de Japanse havermoutpap?

  • 50 gram havermout
  • 375 milliliter water
  • 1 eetlepel + 1 theelepel miso pasta
  • 3 shiitake paddenstoelen, in reepjes
  • een half nori blad
  • 1 radijs, in plakjes
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze havermoutpap?
Breng het water aan de kook en voeg de havermout en 1 eetlepel miso pasta toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje. Week je shiitake paddenstoelen kort in een klein beetje heet water gemengd met 1 theelepel miso pasta. Knip een half nori blad in reepjes en strooi deze met de shiitake paddestoelen, radijs, sesamzaadjes en sesamolie over de pap.

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
TRENDING: Japanese Savoury Oats
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!