Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen week hebben wij meegedaan aan een ontzettend leuke challenge: de Tomato Times Challenge 2021. Wij mochten een ontbijttopper bedenken waarbij de tomaten van Prominent de showstopper spelen, en dat was met zulke heerlijke tomaten niet moeilijk! Wij maakten een variant op Turkse eieren, met gepocheerd ei, Griekse yoghurt en heerlijke geroosterde cherrytomaten. Dit gerecht is fris, verrassend en maakt ontbijten een feestje.

Tomato Times Challenge 2021
Tijdens deze challenge speelt de tomaat de hoofdrol, en dat vinden wij super leuk! Alle tomatenrassen van Prominent worden verantwoord en duurzaam geteeld, en dat maakt dat wij nog enthousiaster worden van deze challenge. Tomaten zijn namelijk super veelzijdig, niet alleen in alle soorten en maten waarin ze te verkrijgen zijn, maar ook in de bereiding. Vandaar dat wij aan de slag gingen met een ontbijtrecept waarbij de cherrytomaat de hoofdrol speelt en jij je snelle boterham meteen links laat liggen! Wij gaan watertanden van dit recept, dus lees snel verder als je benieuwd bent hoe je dit zelf thuis kan maken.

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
250 g Griekse yoghurt
200 g Prominent mini cherry trostomaten
2 el boter, gesmolten
1 el azijn
1 tl pul biber (of ½ tl paprikapoeder en ½ tl chilivlokken)
½ citroen, het sap
20 g hazelnoten
5 g dille, grof gehakt
2 platbroden
zout en peper naar smaak
extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Hussel tussendoor. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
  3. Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg hier een eetlepel extra vierge olijfolie aan toe en de pul biber en roer dit goed door.
  4. Doe de tomaten in een ovenschaal en giet hier de olie overheen. Rooster 15 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de knoflook, het citroensap, een eetlepel extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de yoghurt over twee kommen.
  6. Breng een diepe pan met water aan de kook met een eetlepel azijn. Maak een draaikolk in de pan en breek hier het ei in open. Pocheer de eieren gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van hoe je je ei lust. Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te halen en leg deze in koud water om het kookproces te stoppen.
  7. Leg het ei in het schaaltje met yoghurt, verdeel hier de cherrytomaatjes overheen samen met wat extra olie. Garneer met hazelnoten en dille, en serveer met platbrood.

 

Heb jij de cherrytomaten van het merk Prominent al geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet ontbijtrecept? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepocheerde eieren met geroosterde cherrytomaten en dille
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!