Print Friendly, PDF & Email
2.6/5 - (8 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het tussengerecht: pasta linten met kruiden en beurre noisette, geïnspireerd door een recept van Jamie Magazine. Een comfort food tussengerecht, een tikje romig, helemaal in de winterse sferen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
50g ongebrande hazelnoten
400g bloem
4 eieren
1 bosje bladpeterselie
60g boter
50g pecorino
pastamachine!

Hoe maak je deze pasta linten met kruiden en beurre noisette?
Verwarm de oven voor op 180⁰C. Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats hier de hazelnoten op. Rooster de hazelnoten 7 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak met behulp van de keukenmachine in kleine stukjes. Doe vervolgens de bloem in een diepe mengkom en maak er een kuiltje in. Breek de eieren hierboven en kneed ze erdoor met de hand tot er een stevig pastadeeg ontstaat. Verdeel het deeg in zes gelijke bollen en wikkel iedere bol in plasticfolie. Neem een deegbol apart en bewaar de andere vijf tot gebruik in de koelkast. Rol de deegbal uit met een pastamachine. Begin op de ruimste stand en herhaal tot de op één na smalste stand. Leg de lange pastastrook op een met bloem bestrooid werkvlak. Leg in de lengte op de helft van de strook blaadjes peterselie. Laat steeds een centimeter ruimte tussen elk blaadje. Vouw het pastadeeg dubbel en haal de dubbelgevouwen pastastrook nu op de dunste stand door de machine. Er ontstaat een lange onregelmatige pastastrook waarin de peterselieblaadjes duidelijk zichtbaar zijn. Snijd met een mesje de pastastrook in de breedte in schuine, onregelmatige linten (dat staat charmant, want precies gelijk lukt toch niet) met in ieder lint een stukje peterselie. Herhaal dit een voor een met de andere deegbollen en maak op dezelfde manier pasta linten met peterselie erin. Leg de linten die klaar zijn op een met bloem bestrooide plank zodat ze niet aan elkaar of het aanrecht plakken. Zet vervolgens een grote pan water met een scheutje olijfolie en een flinke snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta in 4-5 minuten gaar. Roer af en toe om plakken te voorkomen. Snij ondertussen de boter in gelijke blokjes en laat deze in een andere pan met lichte bodem langzaam smelten terwijl je constant roert. Als de boter mooi bruin is (maar absoluut niet te donker) mag je hem van het vuur halen en overgieten in een schaaltje. Dit zodat de boter niet verder kookt en verbrandt. Giet tot slot de pasta af in een vergiet en roer de linten door de beurre noisette. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden, bestrooi met de gehakte hazelnoten en pecorino. Serveer direct.

Bron: Jamie Magazine nummer 33 mei/juni 2015

Ga jij dit tussengerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: pasta linten met kruiden en beurre noisette
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)